Tuesday, 11 September 2012

rubber stamp or thankyou tag ?

assalamualaikum

ohh. hari ni post sampai 2 entry yek. hehehee..korang baca je lah ek. tak suka baca klik je button X warna merah kt atas tu ngehngehngeh~

haritu ada jugak sembang dengan encik tunang about our wedd preparation . yelahhh aku tak lah beria sangat dalam merealisasikan perkahwinan impian ni. tetap besederhana..in fact kalau boleh aku nak cut mana yang tak berkenaan tu pun..tapi hati dua dua belah kene jaga kan, tak semestinya ape yang kite taknak tu mak bapak kita / bakal mak bapak kita taknak jugak..so haruslah berbincang kan.

aku just share idea about our goodie bag dengan encik tunang, ape yang aku cadang nak buat dan ape pro and cont nye. macam  idea goodie bag ni...ade dua bende harus di lakukan..either kene DIY tahnkyou tag ke atau buat rubber stamp je. yeap. aku memang suke thankyou tag moreeee but then cost die even buat sendiri pun agak costly jugak compared to buat ke customized rubber stamp dan pastu cop cop cop sesukahati . modal just tempah rubber stamp tu dan ink. berbanding dengan thankyou tag aku kene beli sticker paper lagi, ink lagi...pastu kene beli punch hole yang scallop tu...hemm...

i just want something simple yang lepas tu tak rasa membazir sangat sebab orang buang je lepas tu...ade ke yang nak simpan tag gambar dan nama  pengantin dalam purse diorang atau gantung kat mana mana ?? takde kan kan, kecuali laa family takpun suami sendiri....huhuuuu~ lagi lagi ade gambar muka pengantin.cehh! interprem lebih...


infact dua dua aku dah start cuba buat sendiri design die dannn. i love moreee the rubber stamp outcome. nampak lagi vintage pun ada. tema aku pun ala ala vintage jugak. ( celah mana vintage pun aku tak sure huhu )

so meh layan hasil design rubber stamp aku. ni pun edit sana sini. :))

which one do better ??






aku saje taknak letak tarikh sebab boleh recycle cop lepas ni. means lepas kawen pun boleh guna.hehe.
cop kat anak pun boleh jugak =.=' tau laa tu anak sape.hohoo 
okeh taklawak.dah.tu je. sila main jauh jauh.kbai



5 comments:

cik mah said...

pnt juga tu nk cop2 ek...klau tq tag dh siap...tinggal gunting atau lekat je..hehhe...mane2 pun still ok...

Cik Saila said...

saya suka yg first tu..ada nama penuh lebih baik :))

ciknurul said...

cik mah : tu laa...penattt.banyak tu cik mah 1000pcs.huhu.cop cop je lagi senang kan

cik saila : yeke? okeee noted :)) thankyouu

Cik Mashi said...

Salam..
If tempah sendiri rubber stamp ni bole wt mcm2 bentuk ye?
Ingtkn bntuk bulat je bole...
Huhu

Nur Atiqah said...

Salam, kita pon ingat nk wat cop je.. murah pon murah.. :)