Wednesday, 30 January 2013

about : her pearl handbouquet

assalamualaikum

well heyyy ! aku just nak share sikit tentang end up my pearl hb yang aku DIY . ade mention sebelum ni dalam entry lepas lepas tapi aku takde tutorial , ehehhh . kalau nak tuto sila rujuk dengan master pearl hb ni . cik puan saila :))

aku sebenarnye terus terang cakap lah , aku banyak dapat idea DIY melalui pembacaan blog blog ex b2b atau b2b sebenarnye . dari mereka aku dapat ilham untuk cuba buat on my own dan aku dapat kekuatan untuk membuktikan yang buat sendiri pun cantek hokehhhh . even takde lah secantek yang kite beli/sewa tapi at least itu usaha kita sendiri dan sape lagi nak hargai usaha sendiri kalau bukan diri sendiri ???

*erkkk ayat macam ^&&^^$%%$%*

aku mengaku jugak kdg kdg rasa rendah diri bila yelahhh majlis kita tak se grand mana punn... bajet ciput...pengantin bajet katekan...sume punnnn buat sendiri sendiri aje...aku buat semua ni pun sebab aku tak rela nak susahkan keluarga aku dengan keluarkan belanja yang sangat banyak semata mata nak majlis yang grand-gile-sehari tu je

#kasut nikah aku pun murahh  je . beli time sale je....huhuhu.. tak mampu laa kasut CHRISTY NG.


tapiiii . aku bersyukur dapat bakal suami yang sedar akan tanggungjawab selepas berkahwin itu sangat besarrrr . bersyukur sangat sangat dapat bakal suami yang sentiasa mahu membimbing aku dan sama sama menjadi insan dan hamba allah yang lebih baik .


tuhan tu maha adil . kan ??


aku rasa mungkin dari segi kemewahan harta benda aku takde , tapi aku mewah dengan kasih sayang melimpah ruahhh  . bahagia di kelilingi orang yang sentiasa memberikan kasih sayang tak berbelah bagi  .
family aku , kawan kawan rapat aku , yang paling utama ... teman sehidup semati aku . 
insyaallah...moga kau terus limpahkan kami dengan cahaya kebahagiaan Ya Rabb..



aku selalu down dan cerita dengan bakal suami ..kenapa kita tak mewah mcm orang lain boleh buat macam macam dengan majlis kita ? itu ini serba serbi canggih mahal mahal .

jawapan beliau yang cukup buat aku diam dan mengukir senyuman dan terus hilang semua kehendak duniawi tu .
*nak buat ape semua tu.....takde kepentingan pun*



okeh . aku banyak sangat membebel ni . sorry terjadi entry luah perasaan pulak hoho

jommmm tengok hasil nye !
.
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
.
.
.
...
.
.

.masa ni aku tak kembangkan sangat pearl tu . lepas betul kan sana sikit sini sikit hasilnye lagi okayy lah . 

hahaha yang ni tak bersedia nak amek tempahan lagi . sakit tangannnn nak membuatnye...huhuhu...
aku tak suke pintal guna playar ke ape bende tool , guna tangan je tapi azab lahh dawai tu keras sikit . mmg luka lah jari jemari salleh...ehh silapp...jari aku !




okeh takk ?? 


ehehehhehe...aku dan fitting baju nikah dan sedang ongoing process menampal lace dan manik manik di baju aiii yang murah jugak itewww..kain semeter tak sampai belas ringgit pun ...hihihi.....sume murah murah punye baranggg..

later on aku hapdet baju nikah okeh . tapi teaser je lah , sepraissss kononnn nye...





dah . tu aje aku bebel . dah dah pegi main jauh jauhhh

tata !

14 comments:

*wink* said...

cantekkkkk

Nursaila Norman said...

master pearl hb? hahaha over la tu..saila suka la apa nurul bebelkan tu..saila pun majlis xgrand..tp serius,xpenting pun sume tu :)

apa-apa pun pearl hb tu comel :D kalau xnak jari sakit guna la dawai yg lebih lembut..nnt nk btk kan hb pun senang :))

ciknurul said...

wink : :)) terima kasihhhh


saila : huhuhu dah kipasss ni bagi la pape ke hadiah kawen hihi .

dawai yg saila guna tu ade banyak warna kan ? yg ni cuma ade warna silver n mcm merah sikit . tu je jumpe..payah jugak nak cari dawai sesuai ni..

okeh laa tu kan percubaan pertama hihi.

orked violet @ SYA said...

cantik giler!!

boleh sewakan pasni kan? serious cantik!


Sya tempah fabric HB kt mrs nelly kaLer peach jugak. ngeee =)

ciknurul said...

sya : sewa ? bolehhhh sya..ambek terus tak bolehhh . ade sentimental value di situu ngee. peach suwet kannn...actly xnak buat peach tp terrrjadi sbb tu je pearl yg warna bekenan di hati ni..hihi

Diyana said...

pun buat jugak dulu...suka3
tp xt'guna masa majlis..
kerugian besar betol.. kecewa ngn diri sendiri (T_T)

aisyah kz said...

nurul..cantek sgt okeh!!!
suke3!! nak sewa boleh?? hihi..
hb sy dah tersadai..huhu
>_<

ciknurul said...

diyana : laaaa yeke..takpe boleh guna utk perhiasan meja solek...kan...


aisyah : hihihihi nak ke..sewa..buruk ni...malu

Diyana said...

ha'ah.. dah selamat kat atas meja kat rumah... hehe

saedah syakir said...

tahniah, minat untuk menempah bunga telur yg xclusive boleh check it here http://cherryblossombeadsdesign.blogspot.com

aisyah kz said...

mane de buruk la nurul..
cantek je tuh :) hihi..
jmpt dtg majlis sy nt yea >_<

ciknurul said...

insyaallah..bila tu dimana

aisyah kz said...

9 mac nie..a week after ur wed kan :) port dickson..
awk, nk ty..camne cara awk cantumkan dawai2 pearl tu??

ciknurul said...

Ouhhh...sama sama menghitung hari..heee

cantum dawai tu guna selotep.hehehe.selotep yg warna putih tu..bkn yg jernih.pastu baru balut dgn reben atau kain satin etc.dh buat banyak banyak bru cantum