Monday, 29 October 2012

pre wedding photoshoot ??

assalamualaikum
hey hooooo~ im backkkkkk ! 
setelah sekian lama kat ofis tak-bleh-bukak blog . akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ fuhhh
aku rasa tertekan bila diorang block blogger.com nih. entah ape kene nye tah. sebab diorang tau ke aku selalu update blog bila office hour? ngeh ngeh ngeh. busan mehhh. aku update pun bila takde keje. okeeeee!


 malas nk cakap banyak pasal tu. sepanjang aku tak ' berblogging " sangat ni aku baca conan online je. hahahahahaha~ itu je yang mampu utk hilangkan kebusanan , di saat takde keje dan malasssss nak buat keje. ( pssstttt . jangan report kat HOD aku okehh )


aku takde pun OP utk pre-wedd ni. encik tunang cakap jimat selagi boleh.so aku hired non-OP lah a.k.a adik aku sendiri utk jadi photographer tak-bertauliah kami, okeh jangan gelakkkkkk ! sekarang camera kat handphone pun canggih canggih kan ? tak payah guna camera muncung panjang punnn boleh gak dapat hasil yang cantek . dengan syarat ! pandai cari angel yang menarik dan posing baekkkk punya heh

aku rasa setakat itu je lah yang kami mampu dengan bajet ciput kami ni huhuhuhu. cuma sekarang aku nak share tema pre wed kami...picnic timeeeeee ahahhahahaa~ aku suke hijau hijau..pastu ala ala santai...taknak gambar macam terpaksa je..aku nak suasana macam rileks dan macam hari hari biasa, capture the most enjoyable and valueable time together ;) 
so baju ?? ehemmmm. putih is tooooo boring. yet common sangat. aku rasa baju tak sedondon pun. no slack , no kemeja , no no noooooo . just t-shirt and blouse and jeans :) and anddddd errr~ bakul bawak g picnic lah kot . eheh!


jom share some pre-wed yang aku pinjam dari encik google yang sangat baik hati.





 


i loikeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! huhuhu~

ok. lokasi ? entah . yang pasti taman 
baju ? santai
props ? bakul picnic , topi besaq , bunga/belon/windwheel/etc





ok. tu je for this moment . berangan je aku nihhhh
will it become true?
wait and see

SAVE THE DATE
 babe !

Tuesday, 23 October 2012

kita hampir ke situ...

assalamualaikum

aku rasa kalau blog ni boleh bersawang bagai . dah lama abis bersawang mawang sana sini . erkkk~
lama gila tak hapdet blog nih wehh . konon-konon gila ba*i bizi la tuuu. elehhh..

tapi mmg aku bizi pun. almaklum,cuti semester dah nak dekat.budak budak dah nak exam..so class memang berderet utk dihabiskan serentak! phewwww~ aku hampir hampir takde masa utk buat persiapan kawen aku. 

pastu elok je jadual free aku pun dengan senang hati nye demam-batuk-sakit tekak yaaa amat! ni update  pun sambil batuk batuk (ececehhhh ) 

uhmm. pastu...banyak nak guna duit kan bila nk buat persiapan ni? kami ni bukan nye anak orang kaya-berada mak bapak cop duit...so takde lah sume barang dan benda nak grand.  kenduri aku nanti  pun masak *rewang . buat pun kat rumah je .  tak mampu nak sewa dewan wehhhh.

sekarang target adalah hunting kain kain utk baju pengapit .baju nikah . baju bertandang . pastu untuk beli barang hantaran. target utama aku hujung tahun ni sebab time tu kan YES . year end saleeeeeeeeeeeeeee ! so boleh lah dapatkan barang dengan harga jauhhhh lagi murah . lagi lagi barang macam perfume , handbag tu kan. ehehehhhh.


 orang kata dugaan sepanjang tempoh bertunang ni banyak..memang, lain orang lain dugaan nye..kami ni di uji dari segi kewangan yang tak berapa nak stabil . tapi takpe..susah senang bersama ..kan ?
jadi. aku rasa tak perlu nak bermegah tunjuk barang hantaran mahal mahal infact kami tak mampu punn :( better beli barang yang memang kami pakai hari hari . kan ? 
haihhhh . ehh tak baik mengeluh kan ? tujuan utama bernikah ni untuk mencari keredhaan allah kan? bukan untuk bermegah megah..aku harap sangat semua berjalan dengan lancar. bukan nak grand mana pun . aku cuma harapkan sedikit keceriaan dan kegembiraan masa hari bahagia tu je nanti ;) tak susah kan permintaan aku nih.



okay cut the crap. aku rasa kali ni entry aku  a -bit-emosional yet boringggg. haha, takde gambar pun. nanti lah ek. aku takde idea nak update yg best . 



counting to the day....................................kita hampir ke situ :))

dah.tata.

Sunday, 7 October 2012

baju nikah in the making

assalamualaikum

seperti yang aku beritahu dlm entry sebelum nih..aku nak pegi beli kain baju nikah last week kan. so actually semalam baru kami berkesempatan meng'hunting' kain kain yang diperlukan, weweweee~

mula mula masuk jakel.tapi pastu tak sampai 5 minit encik tunang cakap " jom lah kite pegi kamdar", aku pun macam kenapa?? ohohohooo.. mahal woo kain kat jakel.. sale dh abis masa raya ritu..now harga kembali seperti biasa.

uhmmm.. al kisah..aku beli 4meter plain off-white koroda satin utk aku je. sebab baju nikah encik tunang dh ade..jimat dh di situ, pastu beli 4 1/2 meter plain hoso warna mustard gold utk encik tunang nye baju utk malam lepas sanding, aku plak beli kain printed paisley warna tona yang sama..pulak tu dapat kain free sepasang..hehe. boleh buat baju banyak :))

baju bertandang maybe guna baju yang sedia ada..semalam aku try fitting baju sanding kakak bakal biras  muat muat je dengan aku..baju die dress labuh pastu sarung kain lace as kebaya labuh kt luar.. aku rasa kene buat lain utk outer je..baju dress dalam die dh ok ok. warna gold dark sket. huhuu..

just now nak pikir tentang baju sanding je....sedang mencari cari warna tema lagi...aku belum kompom nak warna ape..


checklist attire

baju nikah = offwhite ( L ) : baju siap
                                 ( P ) : tempah sendiri , tailor made , DIY veil n pearl beads

baju sanding = not decide yet *


baju bertandang = dark gold ( L ) : baju siap
                                            ( P ) : inner dress , outer belum siap
baju sesi buka hadiah = mustard gold ( L ) : baju melayu biasa
                                                         ( P ) : baju kurung moden







ermm... pening jugak pikir pasal baju ni kan. aku nak menghunting kain utk buat veil nikah panjang  lak ni. buat skali dengan shawl labuh...sebab nak cover pakai baju satin berkilat kan..kang nampak ape yang tak sepatutnya nampak huhuhu parahhh..

design baju nikah ade sedikit perubahan dari lakaran asal. perincian nye lebih kurang macam ni lah kot


inspirasi dari wedd dress bella. cuma part jarang belakang tu tak kot. nak ade butang tu..
aku agak tak berkeyakinan sebenarnye nak pakai kain jenis berkilat ni..tapi...sebab masa tunang dah pakai kain chiffon....ape salahnye nikah lain pulak kan...huhuhu *kenekuruskanbadanlagilahnihhhhh
erkkk..agak agak cukup ke kain 4meter nak buat cmtu? hahahahaa..adoiii..pandai betul aku ni kan. tak reti nak beli lebih sket..beli cukup cukup je pulak tu =.="


ohhhh my. tibe tibe rasa macam tak-tahu-nak mula mana dulu....

ok dah.sambung lagi nanti.tataa~