Tuesday, 26 June 2012

resepi sambal udang petai

assalamualaikum
pasni blog ni dah jadi blog masakan pulak dah hahahahahaaa~ dari blog b2b tukar title kuikuikuiii. 
tapiiii aku memang suke makan kann.. automatiknye suke masak dan suke mencuba sesuatu masakan baru . ohh walaupun sambal udang petai bukan resepi baru , tapi aku tak pernah masak pun sebelum nih . ni pun cuba nak masak sebab ini salah satu kegemaran encik tunang tersayang , ape salahnye kan...

okehh malas nak cerita panjang , jom layan kan dulu gambar nih..pastu dah terliur baru korang tengok resepi nye dan balik rumah nanti boleh try . aku bukan pandai masak sangat tau. ni resepi main campak-campak aje.. so heheh..paham-paham laaaa

resepi : sambal udang petai cik nurul

bahan bahan mentah : -
1. udang fresh ( tak kisah saiz ape janji udang )
2. petai yang siap di kupas kulit - ikut suka korang nak berapa banyak
3. bawang merah - 1 biji
4. asam jawa - 3biji/4biji
5. cili kisar - 2/3 sudu ( kalau nak pedas tambah lebih , aku suka jadi aku bubuh semua hohoho )
6. sedikit perasa - aku guna perencah SEDAP maggie
7. garam / gula - secukup rasa


cara cara nya : -

1. panas kan minyak , tumis bawang merah yang di mayang halus . 

2. pastu bila dah naik bau masukkan cili kisar dan tumis sampai naik minyak ye . bukan naik hantu tauu

3. agak-agak dah garing tu boleh lah korang masukkan air asam jawa tu , sikittt je okehhh

4. pastu masukkan pulak petai , jangan kuat sangat api masa ni tau . sebab nanti rentung n cepat layu pulak
    petai tu tak sedap

5. last skali korang masukkan udang dan sedikit bawang yang dipotong besar , hiasan je nihhh , makan pun 
    boleh jugakkk 

6. okehh..baru boleh masuk garam/gula/perasa tu semua . sebab ape aku tak masuk awal awal sebab udang   tu ade rasa masin tersendiri dan rasa lemak tersendiri . jadi aku nak bila air udang tu dah keluar baru aku letak perasa semua tu supaya tak ter-lebih masin .
siappppppp~



amacam ? hebat tak aku masak . hahahahaa.. simple je kan..main campak-campak je..
aku tak makan petai , so aku amek udang je..petai bagi orang makan. 
aihhh . ni dah habis sempurna dihadam dah punnn. saje nak share dengan korang.. eh ehhh..tapi korang mesti lagi terer bab masak memasak ni kann. al-maklum, dah nak jadi isteri orang harusslah tahu masak kan . bak kata nenek aku, perempuan sehebat mana die pun, setinggi mana pun jawatan die, tapi tetap harus ke dapur masak untuk suami :)



okehh. dah abis, nanti aku share resepi lain pulak okehhh..yang pasti simple simple je..tataaaa~

Sunday, 24 June 2012

DIY centre piece

assalamualaikum
memandangkan hari ni dapat berita-tak-berapa-nak-best so nak meng'best'kan diri sendiri dengan meng'google' DIY untuk centre piece atau bunga meja makan tetamu nanti .

terima kasih kepada encik google sebab dengan bantuan anda saya dapat mencari ilham dan jumpa blog blog b2b yang sangat super-duper hebatttt sebab mereka ini berusaha gigih demi menjayakan hari bahagia mereka. 

kali ni nak share tentang centre piece yang biasanya orang letak pada meja makan tetamu dan VIP atau orang sebelah ( keluarga pengantin yang datang bertandang ) . aku nak sesuatu yang sangat simple dimple dan yang paling penting sekali , murah dan menjimatkan ! ahahahaha. sebab tu lah DIY kan...


sumber : Shakina Farhan


aku ambil ni dari blog ex-b2b yang sangat best dengan idea beliau yang tersendiri . simple kan ? die tunjuk sekali step by step untuk korang DIY sendiri ikut kreativiti masing-masing.

ape yang perlu hanya lah bekas kaca tak kisah la cawan / balang / botol / etc yang boleh di recycle lepas tu . then put sume flower atau ape ape hiasan then cucuk la kt tengah tengah tu . table sign yang korang buat sendiri . siapp~ ( cehhh gaya cakap macam aku yang buat hahahaha. )





yang ni pun tak kurang hebat jugak . penggunaan doyle paper tu serta-merta menjadikan centre piece tu nampak menarik . kan?
  



 kalau aku pulak , aku suke centre piece tu nampak segarrrr dan hijau. so sedang berfikir sama ada nak guna fresh flower atau bunga pelesu je hihihihi . nampak tak bunga button yang kaler hijau tu kan , tu sangat lah cantek even simple je .





 yang niiiii pun cun jugak , bunga tecik tecik tu buat pasu botol recycle tu jadi menarik . suke sukeeeee !



yang ni laagiiiii simple . guna brown paper bag je pastu isi dengan biji-bijian kering ke kekacang ke. 



so , ape pilihan korang ?
semua pilihan ada depan mata , tinggal nak pilih dan corak kan ikut kreativiti masing-masing je. nowadays kebanyakan b2b dah pandai buat macam-macam stuff yang hebat untuk wedding day mereka ;) 
jimat budget kan ? 


big day memang sekali seumur hidup , tapi bukan alasan untuk berhabis habisan , ape yang penting kehidupan selepas itu yang masih jauhhhh untuk ditempuh .
ni pendapat aku lahh..memang semua nak yang terrrpaling baik untuk big day mereka..kan ?
aku pun sama..huhuhuu.. so mari kita sama-sama mencari cara untuk memenuhi idea perkahwinan impian tanpa pembaziran yang banyak . salah satu nye, DIY lah kan .heeee~



okey . korang mesti boleh buat lagi kreatif kan . gudluck b2b !


p/s : =.= ' wuwuuuuu~ sedihhhh balikkk..mengenang nasib..lalalalaaa

Thursday, 21 June 2012

hanya dia

assalamualaikum

okehh . entry pendek je..cume nak cakap. semalam genap dua bulan kami berdua bertunang  ( cehhh baru dua bulan je nak kecoh kann )

tapi ape ape pun..aku sangat sangattt bersyukur dapat pasangan macam DIA..yang sangat penyabar melayan kerenah aku nih. sangat supportive untuk ape je yang aku berusaha lakukan..dan dalam diam sangat ambil berat tentang diri aku walaupun kadang kadang sakit jiwa sebab dia suka buat tak-tahu-bila-aku-merajuk . hoohohooo~








p/s :-  semoga jodoh kita berpanjangan dan berkekalan hingga ke syurga , insyaallah...amin

tema inspirasi perkahwinan 2012/2013

assalamualaikum 
semalam buat aktiviti blog walking macam biasa.. pastu tertarik dengan satu blog nihh..blog JUMIE SAMSUDIN . entry die berkenaan dengan cadangan warna , tema , dan trend majlis perkahwinan 2012/2013 . bagus gak sebab die ni tak silap jurumake up jugak lahh..

 so entry die tu agak menarik sebab aku pun still tercari cari warna yang sesuai . kalau korang perasan entry sebelum ni aku ade post tentang warna tema aku untuk wedding nanti . sila rujuk entry ni http://ciknuruls.blogspot.com/2012/05/diy-thank-you-tag.html 

tapiii..setelah ditunjuk pada ibu aku dan adik aku diorang sume pakat geleng kepala. hadoihhh. apsal pulakkkk? sape yang nak kawen sebenarnye nihhh ? aku ke dioranggg..huhuhu~ adik aku cakap tak nakkkkk pakai baju coklat gelap tu . ibu aku pulak cakap apasal nampak gelapp je warna tu... pulakkk =.='


so...aku pun godek godek cari kat tenet warna warna tema yang sesuai..maka terjumpa lahh blog kak jumie ni.. owhh.. bagus jugak kann.. sebab beliau cakap warna untuk tahun 2012/2013 adalah warna warna 'masam' .. contoh warna masam tu macam pink belacan tu..atau champaige..dan sewaktu dengan nya lahh..kalau korang nak tau sila baca selanjutnya kt blog beliau ye..

aku nak tunjuk contoh warna tema yang aku pilih dan aku rasa okayyy kot kali ni.. huhuhu..kalau ibu dan adik adik aku taknak jugak. hadeshhhh.. payahhh payahhhh.. jom tengok ape aku pilih untuk warna tema majlis aku nanti 




masih lagi dengan sumber warna yang sama , turqoise ..tapii ni adek beradek die.. LIGHT AQUA.hehehee..




 dan satu lagi untuk match kan warna dengan atas tu aku pilih warna ni..PEACH..tapi versi light jugak.

  amacamm?? okay tak bagi pendapat korang.. hehehe.. agak agak sesuai ke ek dengan tone kulit aku nih?? opsss. tone kulit encik tunang pun perlu diambil kire heheh.tapii beliau sebenarnye lagiii putih dan cerah dari aku..cuma faktor faktor luaran je menyebabkan beliau sedikit kelam sejak kebelakangan ni..huhu.. 
( ampunnn yang..bukan kutuk tauu ! )


ni plak sumber sumber yang aku amek dari pakcik google tema perkahwinan yang guna warna atas tu ,



korang tau tak ini bunga ape? aku tak-tahu-tapi-cantik-woo ini bungaaa...nak nak nakk


macaroon ni nampak cun gak kan untuk buat hantaran ngeh ngeh ngeh~








so...ape pendapat korang ? sila kemukan kan cadangan atau komen komen yang membina ;)
kadang kadang aku ni boleh jadi buta warna jugak. hihihihiii~



ohh..ini baru tema warna wed reception belah perempuan. untuk solemnization maybe uhmmm..warna champaige kot...takpun soft creamy..hihihi..yang tu aku biar encik tunang pilih.. kene balance jugak kann.. takkan sume sume aku tentukan.. :)
okehhh.. sekian. hari ni hari jumaat. esok cuti..yahooooooo! boleh bangun lambat. hahahhaa =.='

Wednesday, 20 June 2012

hantaran tunang

assalamualaikum
okeh..semalam aku dah update entry tentang hari pertunangan kan . dah bagi korang layan kan gambar- gambar yang ada dalam simpanan aku.. so hari ni nak review pulak tentang hantaran yang telah diberi dari pihak perempuan kepada pihak lelaki , dan dari pihak lelaki kepada pihak perempuan  .  
fyi , semua deco hantaran belah perempuan di buat sendiri oleh aku dan my ibu . bergaduh pung pang pung pang sebab masing masing tak-nak-kalah bab mendeco nihh.hohohohoho~

eheh..tapi hasilnye amat memuaskan hati...sayangggggggg ibu...muahhh!


 dari pihak perempuan kepada pihak lelaki : theme PINK PUTIH

 aku beli pasu kecik kecik warna putih siap ade hiasan reben tu skali kat satu kedai barang hantaran kat melaka raya . murah je satu tu dalam rm2 . beli lima.heheh.letak bunga rampai gitu aje dalam tu..senang!

 kek yang hampirrrrrr terlambat . phewwww~ last minit baru pegi collect. nasib baik dekat aje..adik lelaki aku yang pergi amek. sebab last minit so tak sempat nak snap gambar kek dalam kotak tu..wuwuwuuu. aku tempah kat SINI


mula - mula janji 9 balas 7..tapi last minit banyak pulak yang sampai ke tangan aku diberi oleh makcik-pakcik sedara yang ramai.huhuu..orang dah bagi kann.. letak aje lah . terima kasih ye semua..banyak betulll kek..kalau tahu tak payah susah susah tempah kek. hahahahhaa~

part feveret aku ialah hantaran coklat ferrero rocher tu , bukan sebab coklat..tapi sebab ade bakul basikal yang tak nampak dalam gambar nihh.. comel sangat ! 


kakak sedara sedang mengeluarkan coklat dari bekas untuk di tuang je terus dalam box . senang nak capai agaknye nanti :) 

 ohhh . handphone aku merata rata sebab asyik oncall je dengan encik tunang yang sibuk nak tahu itu ini. huhu. sape suruh tak datang =.='





 dari pihak lelaki kepada pihak perempuan : theme BIRU SILVER


dan aku sangattttt suke dengan hantaran dari pihak lelaki . ade sebakul penuh dengan jem dan madu dan manisan dalam botol kaca dari cameron highland. huhuhu..ohhhh.. ade bahulu ikan jugak ( trademark orang perak kot ) hihihihiii.. bak kata encik tunang..itu ikan dengan anak- anak die berenang pergi rumah sy =.='



 see . nampak tak ikan dan anak -anak die kat tepi kiri tu. weehuuuu~ esoknye nenek aku dh selamat belah belah bahagian ikan besar tu untuk diberi kepada sedara mara yang ade. huhu o.0'


my FMIL give me this sepasang kain songket vietnam warna creme pinkish .huhuhuu..sayanggggg makcik jugak :)


rasa berbaloi jugak kan bersusah sikit untuk menjayakan hari bahagia ni ;)
untuk nikah nanti pun harussss ada hantaran jugak sebab adat negeri melaka memang camtu. tak tahu pulak adat tempat lain kan.. maybe hantaran masa tunang je sume dah bagi..nanti masa nikah cuma cincin dan mas kahwin je..tapi melaka ni camni lah.. 
bak kata pepatah , biar mati anak jangan mati adat . erkkkkk..kejam sungguh pepatah ni. huhuhu~



okay . perut terasa ade okestra pulak..haihhhh..cepat sangat rasa lapar sekarang nihh.. baru je breakfast sandwich tuna dengan milo ais tadii..takkan lapar dahh..cemana lahh nak kurus nih kalau asyik lapar je perut.wuwuwuuuu =.='

hadoihhhh , bila nak pergi survey barang- barang untuk hantaran kawen pulak ni ek.. cuti dah la tinggal sikit je.. nampak gaya nye kene cari dekat ipoh la..huhuhuu.. tak larat nak balik melaka semata-mata nak cari barang.. takpun pegi nilai ke..hehehhee.. lama lagiii..takpe takpe...steady je lagi nihhh.. 

sekarang sedang mencari ilham untuk baju nikah . dah banyak cari contoh-contoh yang ada dekat tenet . tinggal nak tunjukkan pada encik tunang untuk di approve yang mana satu . weehuuuuuu~ haruslah dapat persetujuan beliau kan kan. yang nak pakai nanti beliau dan bakal isteri beliau jugak.
nanti aku update sikit ye ;) 

ughhh~ perut ber'orkestra lagiii. kene cari seuatu untuk dimakan ! tataaaaaaa

Tuesday, 19 June 2012

misi terlaksana

assalamualaikum..
ngeh ngeh ngehhh. entry ni sebab saje je tibe tibe ter tengok balik gambar-gambar masa bertunang haritu , dan aku pun belum update lagi full gambar bertunang kan.. so korang layan kan je lah yek . hihihi..
 ( mood bertunang datang balik sebab dengar orang nak bertunang and so happy for her :) )


sila click pad gambar untuk pembesaran bergandaaaa!

 sedang tekun di make up kan oleh BFF cik mia jamia




 orang - orang kuat disebalik tabir . hohoho


 ibunda tercinta !

 BFF

 left : adik no3 , right : adik no2  ( we look alike kan ? macam kembar kan kan )


 kazen - kazen yang tercomel

 rombongan dh sampai :)

 orang sebelah

otai otai sedang bermesyuarat . hoho~





dah puas tengok ? heheh..ohh aku takde pelamin bagai sebab MALU dan lagi satu korang tak payah cari mana satu encik tunang aku sebab beliau tak hadir pun masa tu ;) so old skool kan? hehehehe..
okay dah abis . tataaaaa~

Monday, 18 June 2012

seindah sakura

assalamualaikum..
korang korang mesti tengok cerita ni setiap hari kan ? tv3 petang slot AKASIA..heheh..aku tak tengok sangat pun..selalu time cmni tengah sibuk memasak kt dapur untuk makan malam.





yeahhh.aku masak hari - hari tauu.pas maghrib atau sebelum maghrib kitorang ( aku dgn budak-budak rumah sewa aku ) akan makan berjemaah. masa ni lah kami akan berborak-borak
 ( heppppp~ tak baik makan sambil bercakap ! ) bercerita tentang aktiviti seharian kami..masing masing berbeza cerita, aku dengan aktiviti sebagai seorang pekerja..diorang pulak sebagai student..kitorg ni bawah satu kolej perubatan yang sama..beza nya aku pekerja , diorang student :) heee~ umur tak jauh beza punn..aku belum tua sangat lagi hokehhh. muka muda lagi..selalu sangat orang salah anggap aku ni student, makcik guard selalu tahan aku sebab tak pakai tag. hahahahhahaa~

okeh, tu baru mukadimah..ohhh..bytheway..pasni entry aku akan bahasa kan diri 'saya' ni kepada 'aku' jee.. simple kan? maaflah kalau bunyi agak kasar sikit.tapi rasa lagi friendly jee.hihihihi. kire kite  ni macam beb beb je lahh ek.  

aku bukan nak cerita pasal sinopsis cerita drama seindah sakura ni atau ape... yang aku nak cerita sekarang ni pasal OST die..aaalaaaa..ape tajuk lagu tu ek..Buat ku Di Sana ( betul ke tajuk die nii??? )best kan lagu die..aku suke gile dengar intro die je sebab ade kuar lagu nihh..pastu bile babak babak yang sedih tu akan keluar laa lagi lagu ni.. aku suke pasang volume kuat kuat tv tu sampai boleh dengar kt dapur time aku tengah masak. hahahahhaa.. pastu ape lagi aku youtube laa cari lirik skali dengan videoclip lagu nih.. best woooo.. ulang ulang nyanyi dlm ofis. pasang slow-slow jerr..kang boss dengar maluu. teheheheee~



uhmm..lagu ni macam mendalam gila makna dia..instead lirik yang merdu dan-tak-terlalu-mendayu buat aku tertarik nak dengar lagu ni berulang kali. boleh dedicate kat encik tunang nih.hihihihi.. tapi lagu ni lagu sedih..macam cerita ni jugak lahh.. si syakira ni kan banyak betul dugaan yang die hadapi.. aku even tak-berapa-minat sangat dengan si Fasha ni tapi die memang hebat berlakon wooo~ tabik spring kt die sebab berjaya membawa watak syakira dalam cerita nih.. cuma peribadi die je yang tak berapa gemar sangat nak tau. die ni bagi aku artis berdisiplin time kerja..sebab tu rezeki berlakon tak pernah putus.





okeh dahhhh cukup aku membebel , jom layan videoclip lagu nih pulak.. 
( ni bukan official yek . harap maklum )





best kan ? okeh dahhh. pegi main jauh jauhhh~

Tuesday, 12 June 2012

pergi kursus kawenn?!

assalamualaikum
uhm..tgk je tajuk tu..macam dh gatal je sy ni kan kann.macam tak sabar nak kawen.. hehee~
ehh tapi betul ke yang pergi kursus kawen ni untuk orang-orang yang nak kawen je? yang belum atau lambat lagi nak kawen tak boleh ? boleh ke camtu kamu kamu sekalian ? . teringat soalan ustaz semalam masa sessi ceramah,


ustaz : sape yang hadir hari ni dalam kursus pra-perkahwinan ni belum ada calon?
peserta : sorang pun tak angkat . kreeek kreek *bunyi cengkerik 
 
ustaz : bagusssss..semua dh ade pilihan hati lah ni ye..sape yang dh gatal nak kawen ?
peserta : dalam hati *ape punya soalan nihhhh...sorang pun tak angkat tangan lagi 
ustaz : kalau macam tu..semua pun belum wajib berkahwin lagiiii niii.. sebab yang nak kawen selalu yang dah GATAL sgt nak kawen dah.
*pastu ustaz tanya pada seorang peserta lelaki*
ustaz : haa awk..awk gatal tak nak kawen ni?
peserta : gataaaalllllll ustazzz gatallllllll!
 * satu dewan gelak* hohohohoho~ 






paham tak?? hahahahaa..saje je ustaz tu buat lawak... sebabnye masing masing ade yang dah start ngorok dah.
so far, sebab sy datang dengan kawan kawan maka nya tak berapa segan sangat lah bila bab hal suami-isteri dibincangkan...hihihi..adelah jugak text encik tunang especially bila bab cara Rasulullah SAW melayan isterinya Aisyah RA. sy pun cakap dengan encik tunang camni ,

saya : awak..ustaz cakap Rasulullah selalu bermanja dengan Aisyah..Baginda selalu benarkan Aisyah naik belakang baginda macam main kuda kuda tuuuu. nanti boleh ke awak buat camtu ?
encik T : lumpuh terus saya nanti kalau buat camtu . 
saya : =.="

wuwuwuuwwwuuuu~ saya dah gemukkk sangat. balik kampung semua cakap dah gemuk. bahagia sangat ehh. hahahahaa..tak reti nak berhenti bila dah start mengunyah.. oh ohhh.. BFF suruh try sesuatu..uhmm..tengoklah hasil nye nanti macam mana.. dann haruslah start jogging dan hiking balik nih.. sebab berat dh overweight. tak sukaaa tengok gambar saya dalam fb bila kawan kawan tag. huhuhu o.0'

okey lahh. dah hampir abis office hour nihh..sekarang nk try taknak makan malam lagiii..semalam dh berjayaaaaaaaaa! yayy. tahniah buat diri sendiri.teheheee.
okbaii

p/s : ngorok(bahasa jawa) = berdengkur
saya dah pergi kursus kawennn. yayyyy! dah boleh kawenn (^.^)

Sunday, 3 June 2012

review movie + shopping

assalamualaikum
weehuuuuuu~ sekarang mood gembira-sukahati-riangria cuti sekolah.eh ehhh..ape kene mengena ek? budak budak sekolah je cuti..sy tak ponn =.='

weekend sekali lagi bersendirian di rumah..wuwuwuuuuu~ sedey..ape mahu buat..sape suruh duk satu umah dgn budak student..bile time cuti..diorg balik kg laa...sy je tinggal..takkan nak balik umah bakal MIL kot..hihihiii~ so..habiskan masa golek golek depan tv, makan, minum, tido, nanges (eh tipuuu je ni~). pastu nasib baik ade sorang hamba allah yang baik hati ajak keluar tgk movie..yaayyyyyyy~ 

sebenarnye hamba allah tu encik tunang laa..sape lagi...uhmm..kami jarang jarang pun berjumpa..sebulan skali pun belum tentu  :) ,itupun kalau beliau tak sibuk. nomnomnomm.. plan nak mencari kemeja untuk beliau..nak pakai time kenduri kawen bestfriend die nanti..so sy pun teman lah.. lagipun nanti nak ke kedah jugak..hantar rombongan merisik utk cousin sy. my mom and grandma insist for him to ikut sekali..then after minta kebenaran his family then yesssss!  *giggless*

oh ohhh..encik tunang have a better taste than me bila bab style baju ni. yeahh.selalu argue pasal citarasa masing masing. huhuhu~ he always said that i have a badddd taste bila bab pakaian.
( macam makcik makcik je taste =.=' )
tapi memang ape yg die pilih selalu lebih cantik dari sy pilih.huhuuu. always. my bags..shoes...etc...die yg tolong pilih kan. ngeeeeee~ thankyou dear. jadi image consultant tak berbayar sy.hihihihi.

ok dah abes cite psl kami. kang ade yang muntah darah pulak baca hohohohohoho~ then we have a one nice movie after that , Men In Black 3 ( MIB 3 ) seyesly mmg a great action movie. plan nak tgk in 3D tapi malangnye takde kat jusco ipoh nihh..rasa nak terbang ke midvalley je time tu semata-mata nak tgk 3D punye hahhaa. Tapi ape ape pun ending yang sangat tak disangka sangka. huhuhu~ taknak ckp ape yg jadi nanti-tak-seprais tapi mmg menyentuh hati. bagi saya lahhhh..

Starting dgn si Jay ni takpuas hati kenapa si Kay ni takmo bagitau ape yg sebenarnye terjadi dgn sesuatu kes yg Kay handle before nih, sbb si prisoner ( penjahat alien yg Kay penjarakan dulu ) dah terlepassssss ! so tibe tibe Jay kembali ke masa silam...dan what's next? ape yg Jay akan temui masa tu? ape yg sebenarnye terjadi? hehehehhee..nak tahuuu..pegilah tgk skang! 

*maaf kualiti gambar kurang memuaskan 
mahal wooo tiket ari ahad , nasib baik orang belanje.weehuuuu~


pas tgk wyg.shopping jalan jalan tawaf semua kedai dalam jusco tu..pegi ipoh parade pulak.hahahahhaa..shopping lagi..eh eh ehh..byk betul duit awk kan ? 





 hahahahhaa. encik tunang men'try baju disebelah. sy posing maut disebelah. 
oh ohhhh.sy sangat gumuk =.='




ok dah.abis cite tentang menghabiskan masa yg banyak hari ahad. tak sabar nak ke kedah pulak rabu nih. weehuuuu~ tataaaa!