Monday, 25 March 2013

review : about her veil

assalamualaikum

ehemm , maaflah aku review lambat sangat . almaklum belah lelaki belum selesai lagi so aku slow slow update ya ...


ok bagi b2b di luar sana yang sedang mencari idea untuk DIY veil sendiri , aku suggest kan korang start dengan veil basic halfmoon . then patch lace ..macam aku buat veil aku ni versi panjang sket . bentuk halfmoon tapi panjang lebih kurang 2meter camtu laaa . sebab aku saje nak bagi effect beralun panjang meleret sikit .

untuk patch lace pulak , kalau korang nak senang dan tak membazir beli lace semeter besar tu...boleh beli border lace dekat SINI


 ini hasil gambar dari OP aku . mr zukry ahmad 



harga aku rasa reasonable kot , dan banyak choice . boleh cuci mata pilih mana satu match dengan warna kain veil korang . untuk veil aku guna chiffon lembut , tapi aku salah pilih jenis chiffon sebenarnye . memandangkan aku tak jumpa warna berkenan so yang ini je ade , maka nye kain tu agak kejung sikit.....wuwuuu tapi takpe lahh..okay jugak bagi aku..









untuk veil nikah pulak aku buat style potongan oval . dan panjang pun 2 meter jugak . aku saje buat potongan oval sebab aku nak melintangkan bile pakai .

paham tak ? so akan panjang di tepi dan  tak meleret sangat di belakang . aku nak tutup tudung yang pendek sebenarnye .
al kisah dengan mak handam aku , yang aku hangin tu bila aku cakap aku nak panjang dan labuh kan tudung tu...tapi die buat makin singkat ..adehhh laa...nasib baik la veil aku cukup panjang utk cover mana yg patut ..



maaf la gambar veil nikah yang ini je ade , ulang gambar yg sama je sebab aku tak de punnnn gambar sendri..kesian takkk ??wuwuwuuuu~

 bergambar after akad nikah di photobooth bersama si kiut qaseh amni , yang itu akan di review kemudian sebab aku takde gambarrrrr ! grrrrr semua nye lupa nk snap snap snap before majlis tu . 


 aku saje tak tambah kan pearl beads ape sume dekat veil nikah sebab saje nak bagi minimalis di situ . ehehehehe konon macam suci je lah kannn 

 

ini gambar dari henpong adik aku je punnn so dah di edit ye . maaf kalau gambar kurang memuaskan

itu adalah pearl HB aku . weeeeeee~ berat jugak wehhh nak pegang lama . ahahahahaa lenguh jugak tangan pegang sepanjang proses pernikahan tu berlansung . lama pulak tuuuu .


adik aku ade ambik video masa nikah punn aku belum sempat tengok lagi .
aihhhh~










okehhh macam biasa sila komen atau tanya saja aku mana yang korang nak tau okeh ?
aku tak la pandai sangat menDIY ni tapi aku puas hati dengan hasil kerja sendiri . even maybe bagi orang lain ape aku buat ni simple je tapi besar erti nye bagi aku :)




untuk b2b luar sana , gudluck to you okayy . yang penting dun ever ever give up dengan apa yang korang nak buat . percaya dengan diri sendiri dan yakin .




aku sedang dalam proses mendiet balik setelah hampir 3 minggu melantak ape saje yang MIL aku masak .
aku pun belum masak masak lagiii kat umah apetah lagi untuk hubby , baru sekali je aku gorengkan telur mata . bhahahahahaaaaa teruk tak ?? errrrr..


azam aku this weekend nak masak untuk pak mak mertua dan hubby :) weee~

asam pedas melaka laaa weyyhh !



okeh bye .
wassalam



p/s : aku bukan reti sangat masak asam pedas . erkkkk , kene roger mak aku nampaknya nih !


Monday, 11 March 2013

i am officially mrs.qee

assalamualaikum


aku takleh hapdet panjang sangat , anggap la ni teaser  je .kekekeke ni ponn boleh teaser ke ? hahahaha janji ade hapdet kann . aku tau ramai yg tunggu aku hapdet ( bajettt ade orang baca blog kau ??? hahhaa )


nahhhh ! 





okehhh . next entry nantiii . tungguuuuuu


tataa~

Tuesday, 19 February 2013

another 10 days ahead

assalamualaikum


aku dah lama tak type entry kan , huhuhuh . sorry pada yang tertunggu tunggu enntry dari aku untuk tau update terkini 
 ( bajett macam ramai je pembaca blog aku ni kannn hahahaha ) .

actually aku asyik tak sihat sejak balik dari cuti raya cina hari tu , sebelum tu pun aku dah demam . tak tau laaa sebab nervous sgt dah makin dekat tarikh ke ni atau penat sgt , keje pun banyak . di tambah dengan urusan kawen lagi kann. buat badan tak tertanggung beban kot

so aku dah getting better now . harap harap kesihatan aku dalam keadaan tip top sehingga hari nye nanti , kalau boleh selepas tu punnn sihat je , taknak laaa baru seminggu kt umah mak mertua dah sakit sakit . nanti risau orang tua tu kan...

well then , ade lebih kurang10 hari je dari  sekarangggg , nervous gilaaaaaaaaaaaaaa . persiapan lain insyaallah dh siap..pesiapan diri je...huhuhu...

aku tak sempat nk update tentang baju etc aku , teaser sume tu . tak sempat upload gmbr lagi . maybe akan ade review je lepas ni....sorry again ye..


doakan majlis aku berjalan lancar ye kengkawan :) pada rakan blogger yang nak datang tu dijemput dan dialu alu kan kedatangan anda 


nah aku bagi peta lokasi majlis . direction ke rumah pengantin perempuan . weeee~

*sila clik pada gambar untuk pembesaran bergandaaaaaa




 ehemm . sebelum tu nak share sikit gambar gambar dulu kala zaman hingusan kami berdua... 



  teka mana satu aku ?? ehehhee...gambar kecik sangatttt....kat zoo negara time ni.. lama betul tak jejak kaki kat sana dah..lepas kawen ni pergi melawat kengkawan masa kecik pun okey jugak.. kikikiiii



 aku rasa dia sangat comel masa kecik kecik dlu . rasa macam kalau marah dengan dia nak je pergi guna mesin masa ke zaman dia masih kecik dan gigit puas puas , hohohohoho


si kembar yang sangat rapat . dari kecik sampai besar . ehemmm . sampai nak kawen pun :) nama pun kembar kan...





aku harap aku pun ada anak kembar satu hari nanti . lelaki ke perempuan ke tak kisah , mesti seronok kan

ehmm okeh taknak berangan banyakkk . doakan aku kengkawannn :)
semoga dipermudah segala urusan ya . 

tataaa~

Thursday, 31 January 2013

about : "the crew" t-shirt

assalamualaikum


aku rasa macam blank . hari ni dah 1 hb feb , soon tinggal lagi 27 hari nak masuk march .then 2hb kami akan bernikah . jadi pasangan yang sah ... takut nervous sume ade dah skang ni . aku dah mula bayang nak buat reaksi camne depan tetamu sebab aku rasa mcm kekok je ....errr.... , camne nak kontrol nafsu makan bila tengok makanan sedap sedap depan meja pengantin ( okehh yang ini sumpah tak lawakkk )  , erkk semua semua lah . prektis camne nak senyum sorang sorang . hahahhaaha tak boleh blah kan ! 


okeh cut the crap!

aku just nak share dengan korang pasal tshirt yang aku tempah je ni . harga memang murah dan boleh tahan . sangat berbaloi . lagi banyak beli lagi murah dapat ... aku buat untuk adik adik sepupu aku yang lelaki sahaja , sebab yang perempuan dah dapat kain ela untuk buat baju masing masing . warna pink belacan . aku tak sempat snap pulak yang tu . 


aku suke tengok adik adik aku dan sedara sedara aku pakai sedondon ikut tema , tapiii bukan mcm boria . yang tu a big NO NO NO . ehehehe..maksud aku diorang pakai warna yang ade dalam skema warna tema aku lah . contoh aku punye tema dusty pink - offwhite - nude - soft brown - dark brown . so aku nak mereka mereka pakai warna ikut dalam ni lahh..tak kisah la warna ape pun...tak semestinya sama je semua...

actually aku mintak warna tshirt ni nude atau soft brown .
tapi tulisan memang striking pink . ehehehehhe okeh takk ? bride crew . siap ade crown lagi tu..hahahahha 
girlie sangat tak ? nanti taknak pakai pulak mereka mereka itu . 



ehem . aku tak buat lagi pun corsage untuk pengapit pengapit . sedang memcari idea . tapi macam malassss je nak buat hahahahaha. any idea ?



tu je lah kot buat masa sekarang nak share . nanti ade lagi aku hapdet okehh .

ohh by the way , selamat pengantin baru buat cik mah & pasangan . semoga bahagia hingga jannah :))
amin .

Wednesday, 30 January 2013

about : her pearl handbouquet

assalamualaikum

well heyyy ! aku just nak share sikit tentang end up my pearl hb yang aku DIY . ade mention sebelum ni dalam entry lepas lepas tapi aku takde tutorial , ehehhh . kalau nak tuto sila rujuk dengan master pearl hb ni . cik puan saila :))

aku sebenarnye terus terang cakap lah , aku banyak dapat idea DIY melalui pembacaan blog blog ex b2b atau b2b sebenarnye . dari mereka aku dapat ilham untuk cuba buat on my own dan aku dapat kekuatan untuk membuktikan yang buat sendiri pun cantek hokehhhh . even takde lah secantek yang kite beli/sewa tapi at least itu usaha kita sendiri dan sape lagi nak hargai usaha sendiri kalau bukan diri sendiri ???

*erkkk ayat macam ^&&^^$%%$%*

aku mengaku jugak kdg kdg rasa rendah diri bila yelahhh majlis kita tak se grand mana punn... bajet ciput...pengantin bajet katekan...sume punnnn buat sendiri sendiri aje...aku buat semua ni pun sebab aku tak rela nak susahkan keluarga aku dengan keluarkan belanja yang sangat banyak semata mata nak majlis yang grand-gile-sehari tu je

#kasut nikah aku pun murahh  je . beli time sale je....huhuhu.. tak mampu laa kasut CHRISTY NG.


tapiiii . aku bersyukur dapat bakal suami yang sedar akan tanggungjawab selepas berkahwin itu sangat besarrrr . bersyukur sangat sangat dapat bakal suami yang sentiasa mahu membimbing aku dan sama sama menjadi insan dan hamba allah yang lebih baik .


tuhan tu maha adil . kan ??


aku rasa mungkin dari segi kemewahan harta benda aku takde , tapi aku mewah dengan kasih sayang melimpah ruahhh  . bahagia di kelilingi orang yang sentiasa memberikan kasih sayang tak berbelah bagi  .
family aku , kawan kawan rapat aku , yang paling utama ... teman sehidup semati aku . 
insyaallah...moga kau terus limpahkan kami dengan cahaya kebahagiaan Ya Rabb..



aku selalu down dan cerita dengan bakal suami ..kenapa kita tak mewah mcm orang lain boleh buat macam macam dengan majlis kita ? itu ini serba serbi canggih mahal mahal .

jawapan beliau yang cukup buat aku diam dan mengukir senyuman dan terus hilang semua kehendak duniawi tu .
*nak buat ape semua tu.....takde kepentingan pun*



okeh . aku banyak sangat membebel ni . sorry terjadi entry luah perasaan pulak hoho

jommmm tengok hasil nye !
.
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
.
.
.
...
.
.

.masa ni aku tak kembangkan sangat pearl tu . lepas betul kan sana sikit sini sikit hasilnye lagi okayy lah . 

hahaha yang ni tak bersedia nak amek tempahan lagi . sakit tangannnn nak membuatnye...huhuhu...
aku tak suke pintal guna playar ke ape bende tool , guna tangan je tapi azab lahh dawai tu keras sikit . mmg luka lah jari jemari salleh...ehh silapp...jari aku !




okeh takk ?? 


ehehehhehe...aku dan fitting baju nikah dan sedang ongoing process menampal lace dan manik manik di baju aiii yang murah jugak itewww..kain semeter tak sampai belas ringgit pun ...hihihi.....sume murah murah punye baranggg..

later on aku hapdet baju nikah okeh . tapi teaser je lah , sepraissss kononnn nye...





dah . tu aje aku bebel . dah dah pegi main jauh jauhhh

tata !

about : the vintage wedding card

assalamualaikum

ehemm . aku penah janji dulu untuk bagi tunjuk hasil vintage postcard style utk kad kawen aku kan kann kannn ( ke dah lupee ?? ) 

so yayyyyy ! i made it !! huraaayyyyy . encik tunang pun suke , adik adik aku suke , mak aku sume suke dan alhamdulillah ;) tapi yang ini aku buat dalam jumlah yang terhad saje . yg untuk tetamu lain beribu tu aku buat lain . bukan membezakan tetamu pun . sebab jemputan yang jauh jauh aku memang buat yang keras sikit . kalau buat yang sehelai sekeping saje nanti koyak :)) nak pos lagi .. kannn . munasabah tak alasan aku ? 

well then , ni lah hasil nye setelah berhempas pulas buat . erkkk , takde lah berhempas pulas sangattt sebab aku buat punnn sikit sikit je . buat ini sikit buat itu sikit . la ni tadi aku pegi hambek baju nikah + merangkap baju sanding aku kat auntie tailor kegemaran aku . weehuuuu ~ memang cantek jahitan die n kemas tapii tapii tapiii , aku pakai jadi burukkk . wuwuwuuwuuuu . kenapaa lahh aku gemuk sangat niii . dilema betul , tinggal beberapa minggu je ni...hadoiiiiiii . 

aku rasa macam nak pegi slimworld je . eheh nasib baik takde duit....
* encik tunang nak support takkk ?? weeee*



so this is it !
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.














nampak sangat ke tidak pro nye kannn ? 


hahahhaa lantakkk...janji ade kad . aku memang tak reti sangat bab bab adobe ke bagai ni . pixel pecah ke ape ke..buat tak reti je . huhuhu...
memang comot kalau tengok depan depan . 

aku dapat idea untuk ikat reben tu sebab aku geram tengok reben tu tergolek golek depan mata , idea asal aku nak gam je dengan cebisan kertas pelekat . hahhahaha . lagi senang ! main ikat ikat reben je . hehehehe~




tadi pergi kamdar lagi beli kain untuk penutup balang kaca , ehehehhe , nak tengokk hasil ??? 
tungguuuuuuuuuu......







okeh dah abis . 

p/s : hati berbunga bunga riang walaupun badan gemuk . arghhhhhhh taknakkk stresssss .

Monday, 28 January 2013

a day with the loveliesssss

assalamualaikum

hari selasa hari ni terasa mcm monday bluesss je pepagi malas nak bangun pegi keje sebab lama sangat cuti . direct from khamis to monday buat aku rasa huarghhhhhhhhhhhh ! taknak keje boleh takk ? nak jadi surirumah tangga sepenuh masa . boleh layan encik suami dan anak sepenuh masa =.="
( berangan , belum kawen lagi punn )


so cuti cuti malaysia tersebut aku guna kan untuk sesi bermanja manja bermesra dengan adik adik dan mak aku keluar shopping moping jenjalan cuci mata hohhh ! sale sana sini . dan aku mcm biasa rabak poket di powwww oleh adik adik =.=" seronokkk je ko kann...aku dulu nak mintak mak duit nak beli baju punnn takut , nak mintak ayah lagi lahh kecut perut takut kene marah . untung betul jadi adik ni kannn . 

*ibuuu . lahir kan saya semula boleh ? tapi nak jadi anak lastt . ngeeee~*

tapi tak kisah punnn , sebab tu je lah adik adik aku . mana nak cari lainnn ? yang busuk-masam-balik sekolah-terus tido-tak-kemas-tempat makan-sepah-depan tv . semua semua lahhh , tapi aku tetap sayanggggggg .
 ( sebak pulak...sebab lepas ni entah dapat ke tak nak manja kan adik adik lagi . harap harap masih boleh seperti sebelum kawen :)) )




tak pegi jauh pun . setakat aeon  jer . jalan jalan niat di hati nak pegi daiso je . rambang mata woooo nak beli macam macam tapi aku kontrol nafsu . beli ape yang perlu di beli je . misi aku mencari balang kaca macam akuarium ikan emas yg bulat tuuu . tapi takde . pegi hinode shop pun yang ade kecik . last last kol kakak ipar encik tunang mintak die carikan sebab die pakarrrr mencari barang barang murah dan cantek hahaha .
*agak agak dapat teka tak aku nak buat ape dengan balang balang tuu ?? jeng jeng jengg . DIY mission yang terakhir :))


mak aku pulak yang rambang mata nak beli macam macam kat daiso tu , yelahh semua pun rm5 kannn . ade satu benda yang aku tak-bleh-blah die beli tu benang bulu kait tu . yang colourfull . aku tanye die nak buat ape beli ??

jawapan mak aku dengan muka comel beliau


  * ibu nak kait stokin cucu . nak buat dua pasang , mana tau dapat kembar*

aku buat mata bulatttttt dan terus berlalu . malas nak layan angan angan tinggi mak aku ni . kawen punn belum nak pikir dpat cucu dahh ?? lelaki pulak tuu...kembar pulak tuuu..errr..memang aku nak kembar pun sebab potensi macam tinggi 
belah aku = mak aku kembar . dua dua perempuan . 
encik tunang = beliau sendiri ade kembar jugakkk . dua dua lelaki 

possibility ???? 80 - 50 % bebbbbbb !!




korang nampak aku chubby balik kannn ??? aku taktahu laaa kenapa . sebab aku diettt . tak sangat la ketat tapi aku syak sebab makan vit c + collagen buat aku jadi gebu balik . erghhhhh . help me !! lagi 3 minggu je . esok nak test baju . mimpi ngeri aku . 


 the one and only :)




 adik last aku . muka tak mandi walaupun dah mandi banyak kali . nasibbb lah . pulak tu bila aku suruh cuci muka sebab banyak jerawat boleh mintak aku duit nak beli pencuci muka . hadoiiii la adik . semua punnn mintak je dapat =.='




   air tuuu je sedapp . passion fruit ape tah . lain lain tak sedappppppp



  ni nampak je sedap tapi takkk . ayam tu je boleh terima . sebab kedai ni macam makanan vege dan healthy food . erkkkk taknak masuk lagi dah pasni



satu je yang best tempat die cantekkkkk . ala ala english moden design , tenang dan damai .
patut la tak ramai orang masukkk , sebab makanan kesihatannn =.= " aku terpaksa pegi sini pun sebab chicken rice shop penuhhh , perut dah lapooo

haduiii . dah la tak sedap mahal pulak tuu . nak balik kitorang sempat melantak beli berpapan papan set sushi kat aeon tu . hahahaha dalam kereta makan , tak sempat balik umah . gile kentang hahhaa . adik aku yang sorang lagi time ni peg jumpe kawan die kejap celebrate bufday . lagi sorang tak ikut kat umah . 


well , aku rasa puas hati dapat spend masa dengan family aku , even takde lahh kemana sangat pun tapi having a best quality time much be better than nothing kan ? 
*ayat terabur ade hati nak speaking . hohoho*



sempat jugak ajak nenek aku minum minum petang di pak li kopitiam masa pegi rumah adik nenek aku ritu , hehehhee. 


 nenek aku tak nak aku amek gambar die sebab malu takde gigi . ehehehe . takpe makkk . takde gigi ke takde rambut ke alonggg tetap sayangggggg ( aku panggil nenek aku mak )



 recomended . pak li kopitiam , yang paling sedap adalah wholemeal pau die . fuhhh . the best ever pau yang aku penah makan . nenek aku yang kecik selalu tak abis makan tu punnn abis sebiji pau kacang , sambil puji banyak inti..hehhehee . kan makk ? sedap kan kann .




well then . aku ade lebih kurang beberapa minggu je sebelum aku jadi hak milik orang .
rasa macam nak kawen lambattttt je :(((

sedihhhh....


huhh..


dah la..

.
.
.
.
.
.
.

..

.
..
.

taknak type lagi , aku sebak . till then .

Monday, 21 January 2013

about : the bridesmaids


assalamualaikum

yayyy dua tiga entry dalam sehari . syabasssssss bete syabasssss !
aku dah tunjuk ritu dalam entry teaser tentang bridesmaid punye kain kan . dan akan reveal sape bridesmaid aku . eheh ! teruja sangat masa tengok reaksi diorang bila aku propose diorang untuk jadi bridesmaid a.k.a para pengapit cun melecun di sekeliling aku nanti 


jom tengok siapa yang bertuahhhhh !

*bertuah laaa sangattt . penat laaa korang melayan aku nantiiii hahahaha*


jeng jeng jengggggg.....















mereka mereka ini lah . bukan teman bukan kawan tapi sahabat :)
kesayangan saya lah .







dan sorang lagi yang bertuah adalahhhh.....
.
.
.

.
.
.
.
.
.
saje je..berdebar takkk ? *panggggg*.
.
.
.
.
.
.
.

 dia lah . dia yang telah menjadikan saya bak bidadari di hari bahagia saya . 
sila abaikan pipi saya yang tembam itu . takpeeee sekarang aku pakai fellina kuruskan muka dah hahahhaa
( macam takde hasil pape pun pakai =.=" )



*adik lelaki aku kata mata aku bila make up macam opera cina . kurang asammmmm betul*


okehhh . aku pilih warna yang lembut lembuttt untuk kesayangan aku semua ni . pastel theme scheme colour


tak sabar nak tengok mereka mereka ini cantekkkk pakai baju ni nantiiiiii . weehuuu~





tu saje gedik terlebih nak ikat reben segala bagai . sebab reben banyak lebih tak tahu nak buat apa dan aku suka combination warna reben tu dengan warna kain tu sume . eheh !



okehh . nak entry lagiii ??? hahahaa..

tata~


about : the DIY-ing thingy

assalamualaikum

aku dah janji nak bagi entry balas dendam banyak banyak kannn 
haaaaa hadap la korang sampai muntah baca segala mak nenek aku nak membebel nih .
puassss hati dapat berblog , lagi satu ...kalau korang perasan aku skang jarang mengkomen kat blog blog b2b tersayanggg semua tu ampunnn . bukan tak sudi . im just a silent reader there . sebab nye aku punye internet office nih tak berapa betul sangat . bila page blog yg berat sket tak boleh loading . refresh la banyak kali mana punnn . harammmmm 
yang mana aku dapat bukak dan baca tu pulak tak boleh nak komen . entah kenapa . bosan . semua pun takboleh . fb lagi laaaaa tak . haihhhh . 


jadi maaf ye kengkawan semua . terima kasih banyak banyak tak terhingga sudi singgah dan baca dan komen blog aku yang tak seberapa ni . insyaallah once dah dapat ber blogging dan bersurfing dengan mudah aku komen banyak banyak kat semua entry korang yaaaa >.<*



okeh , mula mula about my felt handbouquet . yayyyyy ! setelah aku melihat betapa comel nye felt hb yang aku buat untuk tempahan tu . maka aku decide nak buat untuk sendiri punye jugakkkk


horayyyyyy~
even takde lah gah mana pun . tapi rasa puas hati pulak bila dapat buat sendiri ni kan 

macam biasa aku buat bunga yg style gulung gulung gulung tuh ! senang dan mudah . sambil pejam mata tengok tv punnn boleh . *erkkk pejam mata boleh tengok tv kahhh ??*

nak tuto ?? sila rujuk entry aku yang INI


 macam biasa  . aku guna felt fabric yang senang nak dapat sekarang kat mana mana dan pearl beads utk tengah tengah tu . dan combination dua warna , cream and fushia pink .


yang sipi sipi tu adalah veil sanding aku . sedang cuba mem patch kan 3d flower yang aku buat dalam entry sebelum sebelum ni . 

tapi aku rasa macam berat sangat bila letak bunga tu . so aku just letak pearl beads and diamond je . untuk baju baru aku letak 3d flower tu 



 
taraaaaaa . aku rasa yg ni felt fabric die nipis sket so hasil nye bunga jadi mcm kecik sket . but senang bentuk compared to yg tebal punye felt



well nak tengok hasil sepenuhnya ? tungguuuuuuuuu lepas aku sanding hahahhaa.
yg ni aku buat besar sket sebab untuk sanding kan . bagi nampak sket dari jauhhh 
 kan ... kalau yang sebelum ni aku buat size M je , minimalis sebab untuk engagement . yg ni aku buat meriah sket but yet still nice laa...takde serabut sangat . bagi aku laaa kan .


 ehemm want some more ??

jom tengok teaser untuk veil aku punye beads lagiii . ahahahaha aku takde lah pro sangat . macam aku cakap dlu , aku tak minat jahit jahit segala bagai ni . tapi bila nak kawen ni aku gagahkan diri untuk cuba sesuatu yang baru dan cabar diri aku dan buktikan yang aku takde lahhh tangan kayu sangat tak reti hahahahaha~

( sebab mak aku selalu bising aku malas menjahit ) 

*seluar koyak etc suruh adik lelaki aku yang jahit . buruk perangai kannn*




 maap lah kualiti gambar tak berapa cun . edit guna hengpong je punnn



aku beli border lace je semeter . cukup untuk patch kat veil sanding , nikah , dan baju . fuhhhh jimatttt . semeter baru rm 49 je . kalau korang nak usha boleh tengok kat fb cari  SI CHANTEK BORDER LACE

 banyak gile design cantek dan warna menarik korang leh pilih . die siap bagi idea lagi cmne nak patch kan dkat baju korang .



well then , to be continue . aku dah cakappp  kan. entry balas dendam . hahahhahahaa hadap la korang kay ,
tataaaa~


 


of : engagement ijaa&don

assalamualaikum


aku rasa ni baru entry ke - 2 untuk tahun 2013 ni . hahahaha bajet bz sangattt kan .
harus lah kan . aku hitung hitung ade lebih kurang 3minggu lebih je ni . tolak itu ini ade laaaaa tgl beberapa mgu je . ahahahahaha

ehemm. 
aku update teaser tentang DIY - ing aku next entry kay . nakbelasah entry balas dendam banyak banyakkkkk !


aku update tentang majlis tunang cik adik manis ijaa & don dulu kay . majlis yang berlansung di tanah rata cameron dua minggu yang lepas .
dan master mind untuk segala mak nenek DIY utk majlis ni adalah kakak beliau sendiri a.k.a kakak ipar encik tunang aku .

aku tolong gak mana yang patut 
felt handbouquet , candybooth , photoprops etc.

well , take a look babe !



#maaf kualiti gambar tak berapa cunnn . kamera hengpong saja wehhhh

the candy booth labels







dialog antara adam ( anak sulung abg encik tunang ) dan aku di meja candy booth 

adam : kakak ( he called me "kakak" ) , adam nak atuuuuu je ule ule ni 
aku : bolehhh . adam nak dua punn boleh , adam nak warna ape ?
adam : tanakkkkk , adam nak atuuu ye...( sambil buat muka macam nak nanges )
aku : ehhh orang bagi banyak punn tanakk . hahahaaa..amek laa adam satu je .
adam : okehhh . *pastu satu lagi die amek masuk dalam mulut aku*
aku : erkkk . hahahaha ooo satu lagi kakak punye ye...





first try . okehhh takk ? hahaha





yummssssssss





the felt handbouquet . M size . suitable for engagement




paper brown bags with doily paper . aku DIY sendiri round thankyou tag tu



taceh amni againnn . adorable cute lil girl . rinduuuuuuuuuu !




the photoprops.





weeeeee seronok nye bile ape yg kite usahakan mendapat pujian dan sokongan orang lain . bukan harapkan pujian sangat pun.. tapi bila orang appreciate usaha kita buat semnagat makin berkobar kobar untuk buat lebih baik . tak kisah lahh benda murah pun tapi kalau tahu buat dan hias jadi cantek akan cantek jugak kannn ??

till then .tataaaaaa



p/s : ade yg berminat nak tempah handbouquet ? atau candybooth ? boleh email me