Wednesday, 22 February 2012

saye sukeee naik public transport !

assalamualaikum..
Well hey every one. pernah naik public transport tak?? ape? tak pernah? hehe..oo..takkan naik bas pun tak pernah..g rombongan cik kiah ke langkawi ke..tak jugak? oo..naik kapal terbang je eaa..bagus baguss.. Hohohoo.. sy selalu naik public transport..sbb nye tak dak lesen kete lagii..wahaha. Sila laa gelak ye kawan kawan. sy dh masuk suku abad tapi lesen pun takde lagi.. err..takut tak amek lesen? pakcik JPJ garang sgt tak? huhu..ok. kalau phobia dgn JPJ orang pgil ape? jojophobia ke? ok dah. merepek *tepuk dahi sendiri*

So,selain dari bas.. sy sukeee jugak naik train.. LRT ke..RAPID ke..ETS ke..MONORAIL ke..sume sy dah penah naik..weehuu~ syok woo naik train sbb  takpayah tempuh jalan jam. unless kalau train tu tetiba delay ke atau tetibe bekalan electric terganggu ke kan..tapi setakat ni okay lagii laa..
Oh ohh.. pernah skali masa sy balik keje dr serdang.. Train dr serdang elok je..tapi..sat bila die benti kat tasik selatan patu sume jadi gelap. bekalan electric terganggu dkat main die kot. so.. alkisah nye sy tunggu kt situ lebih kurang sejam sbelum amek keputusan nak naik bas je..tapi tetibe bekalan jd okay balik n sy pun tak jadi laaa nk naik bas. Masa tu ade jugak dua tiga makcik yg naik train tu jd panik..maybe sbb die tak biasa naik atau sbb keadaan jadi kelam kabut sikit masa tu..tapi pegawai dr stesen tu cepat cepat tenteram kn orang ramai yg mula panik. heee~
Tapi yg tak bestnye bile orang penuh sesakk time balik keje laa..aduhaii..macam macam ragam ade.. pastu dapat pulak mat mat bangla yg tak reti bahasa duk masuk jugak koc wanita. haih. ade skali tu sy sound la bangla tu,selamba je die buat muka sardin. nak kata tak paham bahasa pun tah laa.. gerammm!
So far..takde pulak kejadian yg tak elok berlaku... kalau orang tak ramai mmg heaven laa.. boleh sambil tunggu sampai stesen hentian kite tu baca buku..tak pening kepala sgt..kalau baca dlm bas mmg tak boleh. sbb bergoyang goyang =.='
haaaa. sbnrnye sabtu ni nak ke kl naik train..pastu nak g KK homedeco n Ikea tu sume..so sbb dh lama tak naik..sy kene tgk balik route map supaya nanti tak tercengang cengang.haha. pastu boleh la rancang perjalanan means nk kua umah pukul berapa...sampai agak agak pukul berapa..kan.takde membazir masa.. Sape kata public transport tak bagus..leceh la.. kalau kite tau dgn betul arah dan tempah tujuan kita..dan amek public transport yg betul takde laa susah.kan? Nowadays govmnt pun dah galakkan rakyat utk gunakan public transport esp di kawasan berpenduduk padat mcm kl. lagi jimat minyak,jimat masa,jimat segala galanya la.
A lot of memories masa sy stdy n practical dkat kl dulu, boleh dikatakan hari hari guna public transport ni.. hehe.. pernah jatuh tangga sbb berlari kejar train pun..tangan sampai terseliuh. wohoho..masa tu malu tak payah nk cakap la. sakit tapi buat tak tahu je. smp umah br tgk balik..kaki dh bengkhak..tgn pun..huhuu..sbulan pegi wat theraphy..so clumsy me =.=*
Okay kawan kawan , sy sukaaaa naik public transport. anda pulak bagaimana? sila hantar kan undian anda ke 333888. hahhaa..ok buat lawak tak best. Masing masing ada kelebihan la kan. naik your own tranport pun ade kelebihan n kekurangan sendiri. It depens on situation..kan..hee.. sy cerita ni berdasarkan pengalaman sy sendiri.. yg tak ade mak atau ayah nak bg je kereta. huhu..dah terbiasa naik kenderaan awam je..huhu..insyaallah satu hari nanti bila dh terbukak pintu hati sy utk amek lesen. sy akan bagitau korang sume ek. sy dah LULUS..haha.ohh..lagi satuu..tak payah susah susah berebut parking kereta. haduihhh. pening kepala laaa.. hehe.. skali lagii sy cerita ni utk diri sy..takde kene mengena dgn yg hidup atau mati okayy :))
 haihhhh..panjang dh ni..penat lah ...till then..tataaa~smoga perjalanan sy nanti berjalan dgn lancar dan selamat sampai destinasi..Insyaallah.

nak makan kekkkkkkk~

assalamualaikum
grrrrr~ nafsu makan berada di tahap paling membimbangkan skali waktu petang petang cmni kan. 'sugar craving' omputeh ckp. wooot wooot.
Haihhh..cemana nihhh proses diet sy  nihh..smlm dh bantai ABC superb ade eskrim cekelet atas dgn sprinkle spirinkle  ditabur.perghh mmg kenyang tak hengat lah. ni mengidam ( errkkk..bukan bukann..sy teringin ) pulak nk mkn kek.. nak rasa rainbow cake je tekak ni..wuwuwuu~ mana mauu cari derr.. kt pekan ipoh ni.. aihh macam macam laa tekak ni.. patu google punye google resepi rainbow cake ni..ade byk version rupenye..ade yg kukus la..ade tak guna butter laa..ade guna whipping cream je utk frosting utk layer die laa.. Last last sy pilih resepi dari SINI utk cuba..die bagi byk pilihan resepi. so terpulang la pada korang nk cuba yg mana satu. Sy nak try jugak la. hehehe ^o^

 sedap jeeee tgk layer die yg kaler kaler cm rainbow tu kan kann =.=*

so utk topping die sy akan ubah sket resepi die ikut cara sy selalu buat bila nak buat tiramisu kek. yeahh..sdapp tau tiramisu sy ( hahaa masuk lif tekan sendiri ) . Masa tu buat utk jamuan hari raya di office nih, each department have to bring some food or dessert or anything laa utk jamuan tu nanti. Habisss licinss giloss sumenye..sy buat 3 bekas  ( besar n sederhana ). sampai kan ade yg cari sy nk mintak lagi..huhhuuu..abis dah. Patu ade la jugak yg order..tp sy bukan nk amek sgt tempahan pun..sbb nye takde masa sgt nk buat..nanti tak dapat puaskan hati customer..tak best la pulak kann.. huhu..ade dua lagi yg in my list nak try buat..which is pavlova and red velvet. Sume nye nampak menarik kan..
Haritu masa my mom's bday dah tempah skali cupcake red velvet tu..tapi rasa die kurang memuaskan laa..cream cheese tak berapa kick. nk try buat sendiri baru puas hati kot.. Patu masa adik sy balik cuti kami ade buat orange cupcake dgn butter frosting. lakuu laa jugak walau hasil tak secantik mana..hehe..adik sepupu yg kebetulan balik waktu tu teruja bila bukak peti ais dan nmpak cupcake comel. die jerit " sapeee punye besday kek niii..shasha nakkk boleh?? ". haha..sebab nye waktu tu sume orang takde dalam umah..sibuk duk kat luar beriadah  menghirup udara petang. So my auntie which is her mom instead answer '' takk boleh makann..itu kak long punya " and then kami sume gelak gelak sebab suke tgk muka si kecik shasha tu muncung sedepa sbb tak dapat. hoho. mak die sendiri buli anak..kami gelak jee.. ( muka tak bersalah ). Then punya lah bertuah budak shasha ni..die makan cream nye je..pastu cupcake tu die tinggal terkontang kanting. makan sikit je..aihhh~ maaflah gmbar ade tapi tak cantik  tak berapa cun sgt gmbrnye...maklumlaa..guna hp je amek..hehee.


haiiyooo..telan air liur je skng ni  tgk pic rainbow cake ni..kalerfull sungguh..huaaaaa~
Oh ohh ohh. Balik kg mgu ni sy akan curi curi masa buat jugak kek ni even banyak lagi kerja lain yg menanti. Hantaran tak siap gubah lagii. bunga tak beli lagii. pomander pun sekerat jalan lagi. tsk tsk tsk..ade sesape suka rela hati nak tolong patik tak?. konon sume nye nk kreatif sendiri nk buat sendiri lah..tapi malasss. cmne tu..aihhh =.='
Naseb baik laaaa ade ibu tercinta yg bertungkus lumus siapkan langsir and cadar katil sume. Thanks mom.. you are the best mummy ever i had in my life..rinduuuu..hahahaa..hati dh terbang pulang jauh melayang ke melaka dh ni sbenarnye..nk keje pun tade mood..rindu my adik adik. rindu masakan nenek..sabar sabar..lagi 2 hari je nak balik..weee~
Ohohhh..ok la.. tak sedar dh pukul berapa dh ni.. keje sume dh siap..takde pape lg nk buat dh..ape lagiii..zzzz..lah..hehe..ok sangat tak baik ye. sila jgn ikut contoh sy pekerja yg tak berapa berdedikasi ni kawan kawan. tipu je..sy tak pernah tido waktu keje tauuu. rehat kan minda tu bese laa.. teheheee.. ok. abis dah entry nak makan kek ni.pasni nak cari sesuatu yg boleh dimakan. hoho. tataaa~

Monday, 20 February 2012

To Do List~

assalamualaikum..
okay..today sy nk buat review for myself tentang persiapan yg belum atau dah dibuat. heeee~ ade lebih kurang sebulan lebih je lagi nih.. mgu ni sy akan balik kg utk siapkan ape yg patut. dh amek cuti 3 hari dah..hoho( encik bakal kate lama nye cuti hohoho! ) so lets check it out yo ;

beli barang hantaran :-
1. bekas tapak x 7 ( kene tambah lagi 2 )
2. alas dulang x 7 ( kene tambah lagi 2 ) 
3. renda + bunga
4. bakul buah 
5. balang jernih utk coklat
6. kemeja encik bakal + belt
7. bekas bunga rampai x 7
8. apam polkadot ( tempah with sis ieka )
9. halwa ( nenek )
10. coklat + cookies ( sponsored by my auntie )
11. buah buahan ( sponsored by yang nik )
12. kek hantaran ( tempah from cik  intanberlian )    ( tempah di SR )
* intan can't make it due to she soooo very the bz rite now with her posting . sobsobsob

khemah dan katering :-
 1. khemah -by busu ari :))
 2. katering -Hj. Ariffin's catering & co.

orang sebelah :-
1. goodie bags x 60 
2. jelly nata de coco x 100
3. coklat apollo x 1 packet (>100)
4. not sure yet ( maybe souvenir from melaka history )

baju tunang + veil :-
1. tempah jahit ( rm 150.00 )
2. tempah laces + beads ( rm ***.00 )
3. kasut ( already have )

official photographer :-
1. zukry ahmad ( nikonikon photographer )


make up :-
1. by mia jamia ( http://gardisareyou.blogspot.com/ )

pelamin :-
 halfway deco  ( no pelamin . instead in room only )
1. langsir bilik 
2. cadar katil + sarung bantal
3. cat bilik
4. pomander ball


haihh..rasenye ade lagiii..tapi tak boleh nak ingat....ape ape pun..nanti kalau sy dh igt sy cepat cepat update lah. so far ini je lah kot :))




Sunday, 19 February 2012

menghitung hari

assalamualaikum..
hai semuaaa..hee.. sy rasa gembira harini..first time hari isnin pegi keje siap cepat.wohohoho~ selalu tu terhegeh hegeh nk iron baju laa..make up laa..betulkan tudung yg senget senget laa.. tapi hari ni sy awal~ tapii sebab hari hujan..so lambat jugak smp office . hee~ tapi still puctual jugak tau! takde laa lewat smp lebih dari waktu sepatutnya thumb in..
hum..actually entry ni sebab teruja baju sy dh siapp..yayy! tapii blum ade kesempatan nk lg nak pegi hambek. Insyaallah hujung mgu ni sy pegi tailor auntie SHAN-LIN tu amek baju sy.. and ibu n adik sy pulak baruu je pegi tempah baju diorg kt melaka. Diorg tempah kat butik ASTANA MODA..sebab kenapa sy tak tempah skali diorg punya sebab adik sy tu cerewet..huhu~ die taknak itu lahh inilahh.so better die pegi sendiri cari tempat die suke and bagitau design camne die nak.my mom okayy je..hehehe..
humm..pastu sy dapat pulak berita gembira-tak-terkata-terkejut jugakk laa malam sabtu  ritu..hehhehe.. BFF sy punnn bakal menjadi tunang orang jugak..alahaii..lagi laa terkejut sbb mula mula sy yg rancang dulu..dan die laa yg sepatutnya akan buat kek untuk hantaran sy..tapi pastu die dulu yg bakal bertunang..huhu~ tapiii sape die ek? sy tak boleh nak bagitau..biar tuan punya badan sendiri yg umumkan nanti..wee.. ape ape pun..sy dh janji akan tolong die sikit sikit ape yg termampu..dan sy jugak yg bakal jadi mak andam terjun utk die nanti..huhu..alamakk..nebesss nye.. sbb sy tak pernah pulak make up utk org tunang..stakat utk pegi majlis dinner tu pernah laa..



neway sy ade jugak laa asas dalam bidang solekan ni..dulu masa study pernah amek kursus solekan asas..tau laa sikit sikit.. kene study balik ni how to make up kan orang..sbb make up sendiri dan make up orang lain tak sama kan? sy tak tahu basic skin orang tu ape.. oily ke..dry ke..so kene guna foundation yg sesuai dan pilihan material sama ada guna bahan berasaskan mineral ke..liquid ke..sebab hasilnye tak sama utk semua orang. Based on ape yg sy belajar dulu lah.. knowing ppl skin type is the most inportant things before you do anything.. tak kisah laa dlm choosing a right skin care ke atau make up.
Sy suke jugak praktik kan ape yg dlm youtube tu ajar..ade tunjuk tutorial arab make up style laa..byk laa.. kan. korang pun mesti rajin jugak tgk kann.. dan ade jugak di antara kawan kawan blog sy yg sy suke tgk hasil kerja mereka.. sgt cantik make up diorg..pandai blend kan and tak takut utk cuba colour yg agak jarang dan sy tak berani nk cuba pun , cube korang tgk ni fyna here 
cantik kan die make up? sy sukeeeee <3 ..dan lagi satu which is yg bakal make up kan sy nanti ialah my own BFF cik mia jamia kite..
mereka mereka ni amat berbakat juga ye..lagipun dh lama dh dlm dunia berblogging ni..lainlah sy yg baru bertatih ni..
hee~ okay korang korang..nanti sy upload pic tutorial sy make up kan BFF sy okay...tungguuuuuuuu..tata!

Monday, 13 February 2012

V day??

assalamualaikum..
ok kawan kawan sekalian..sy bukan la nak berceramah berbahas tentang hukum hakam kita sambut Vday apekejadah sume ni..tapi cuma nak berkongsi pendapat sy yg cetek ilmu ni. Teringat kuliah subuh waktu di asrama MGHS (ohh.sy skolah tinggi perempuan ya ) dulu..pagi subuh 14 haribulan februari tahun 2003 tak silap.. masa tu sy form 4 laaa..
Maka nak di jadikan cerita kuliah subuh yang di adakan tu selepas solat subuh berjemaah di surau asrama pagi sabtu ke ahad tahh.. seorang ketua asrama merangkap kepada AJK surau telah bercerita tentang asal usul nya sambutan Vday ini yg kemudian telah menular dan menjadi ikutan anak anak muda belia yg baru mengenal erti keseronokan dan bercinta.
Sebenarnya..VALENTINE ni adalah nama seorang paderi atau martyr ( dalam islam di sebut syuhada ) di mana kerana kesalahan / dermawan dia diberi gelaran  Saint (Santo).
Pada 14 Februari 270 M, St. Valentine dibunuh sebab pertelingkahan dia dengan penguasa Romawi pada waktu itu iaitu Raja Claudius II (268 - 270 M). Pastu utk mengagungkan dia (St. Valentine), yang dianggap sebagai simbol ketabahan, keberanian dan kepasrahan dalam menghadapi cubaan hidup, so para pengikut dia ni  memperingati kematian St. Valentine sebagai 'upacara keagamaan'. Tapi lama kelamaan upacara keagamaan tu bertukar menjadi perayaan kasih sayang dan kemudian di gabungkan pulak dgn unsur unsur dari Romawi kuno iaitu pesta kasih sayang yg disebut "supercalis". pastu orang Eropah pulak sibuk jugak nak kaitkan pesta atau hari kasih sayang ni dgn tema diorg sendiri iaitu hari cinta bersemi bak "..burung jantan dan betina".. so end up nye kita skang ni atau anak anak bangsa skang ni kenal hari Valentine ni melalui propaganda media dan promosi hebat hotel hotel dan kad kad atau benda yg comel comel warna merah supaya budak budak ni rasa ghairah nak sambut hari special ni dgn bofren gefren masing masing. aihhh~


ok..tu la antara ringkasan cerita asal usul skit skit dari ape yg sy dgr waktu kuliah subuh 9 tahun dulu ( err..sy dah tua rupa nya ekk..) tapi ni sy amek sikit tambahan info yg sy dh lupe laa dr sumber rujukan yg insyaallah sah.
Sy bukan nak kondem ke ape diorg yg nak wish sume ni..tapi laaa kan.. kite tak boleh laa ikut logik akal je.. sbb diorg ni ( umum ) selalu akan bg alasan   'so lame laa korang..aku wish je pun..bkn nak raikan pe benda bla bla bla'.. hehh..maaf la kalau ade yg terasa but ni kebenaran kan.. tapi..setahu saya..bila kita raikan sesuatu tu mengikut agama atau budaya sesuatu kaum lebih lebih lagi budaya bertentangan dgn islam ni.kan ke dh macam meniru diorang.. means meletakkan sesuatu lebih tinggi dan mulia dari Allah.. yela.. kite raikan hari yg memuja atau mengingati seorang paderi kan. hehe.. nmpk mcm lawak laa ape ke kolot sgt otak sy ni pikir kan.. tapi tu hakikat.. takkan korang main wish je sambut je tanpa tau hari tu ape makna nye sbenarnye..btul tak...

humm.. sy cuma menyatakan pendapat sy je..kalau ade yg terasa atau ape maaf lah.. sila rujuk kepada yg lebih arif ttg hukum hakam ni.. okay..
btw..nk raikan kasih sayang bukan setakat satu hari je.. tiap tiap hari punnn boleh....kan? tiap tiap pagi nk g keje sebelum keluar salam n cium pipi mak ayah ke suami punnn satu cara raikan kasih sayang jugak.. :)) coz love doesn't need to cost a thing am i right ? heee~
jalan berpegangan tgn tapi dgn suami kan lagi best kan kan kan :))

Sunday, 12 February 2012

terukir di bintang




Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia


Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu






kalau lah sy reti menyanyi terer main gitar suara sedap bangat macam YUNA dah lama sy nyanyi live utk awk..
tapi takpe..nanti satu hari bila sy dah berlatih sungguh sungguh sy nyanyi ek?
huhu~
awak..sy tak tahu ape lagi yang sy cari sebenarnye dalam dunia ni..orang macam mana lagi yg sy nak dlm hidup ni..sebab awk dah cukup melengkapkan  sy yang tak sempurna ini..
awk..sy tahu sy ni degil yang teramat sgt keras-kepala-batu sume ade duduk dalam..tapi awk tetap sabar jugak layankan kerenah sy..
awk..kelakar kan? kita gaduh gaduh bertekak mulut pastu gelak gelak macam orang gila.. sebenarnye sy  tak boleh tengok muka awk kalau sy marah..nanti tak jadi nak marah terus rasa nak senyum.. sebab bila pandang mata awk dalam dalam dan nampak ada sy kat situ..
awk.. err.. dah la.. nti muntah pulak sume yg baca ni. hehe~


biar kita je tau apa yg kita rasa ... maaf teromantika de amor plak pagi ni =.='

p/s : you are my SUPERHERO by the way ;))

Friday, 10 February 2012

broga hill on the track !

hellosemua.. opps..assalamualaikum..
okeh ni entry sebab teruja sgt nak pegi hiking lagi skali di broga hill dgn sister sister kesayangan . horeehhhh~
my sisters insist utk kami pegi skali lagi broga before sy bertunang ni..so..we all planning nak naik hujung bulan ni.. after that boleh berjimba jimba di kay-el cari barang-barang hantaran n tunang coz my sister nak bertunang jugak nanti.. hehee..sy terlangkah bendul lah.. actually die bukan kakak sy but we are like makcik dan anak saudara but umur lebih kurang sebaya so just rasa mcm adik bradik perempuan lah gitu. heee. korang penah naik tak broga hill? best okehh.
So far la, sy dh jarang buat aktiviti outdoor semenjak berkerjaya nih..bkn malas tp nk cari masa yg sesuai agak payah..tambah pulak dh duk berjauhan dr diorg sume..dulu masa study kat shah alam n praktikal di serdang senang je laaa nk jumpa kan.. now even nk ke ipoh naik fast train ETS tu just ambil masa 2jam lebih je..tapi sgtlaaaa penat...nk travel..byk kali..huhu..
Dulu pnah hiking di Gua Kelam..best jugak...alaaa tempat yg dalam pengambaran cte "Jangan Pandang Belakang Congkak" tu..yg part diorg nyanyi nyanyi tu..heheee..tempat tu sgt sejuk hokehh bile mlm...gileee mengigil kaki tangan kepala( err? ) sy..hehee... batu batuan di gunung tu agak tajam n curam gak laa~  kasut sy agak tak sesuai utk hiking di tempat keadaan macam tu..hampir hampir terkoyak jugak laa tapak.
heeeee..okay lah.. kalau korang tak pernah lagi jejak kaki ke broga hill tu..jom la kite beriadah sama sama ye.. sambil tu boleh keluarkan peluh...kan kan kann.. tempat tu kat area semenyih. kawasan ladang kelapa sawit sebenar nye.. atas tu laa ade bukit yang sungguh indah tenang permai tempat lapang yg ada lalang ..di puncak... serius ! cantik..subhanallah..ohh..tempat tu jugak laa ade buaian Syeikh Muzaffar  tau. heh heh heh.. tinggi woooo buai tu ~ sy yg pendek ni terpaksa laa di angkat oleh kakak kakak sy utk naik jugak kt atas buai tu. weehuuu gayat oo..
ohh. kenangan yg sangat best bila dapat beriadah sama sama orang yg kite syg..kan? so guys..ape tunggu lagiiii..jom laaa.. pas hiking tu kami sume akan berwindow shopping barang barang tunang dan deco hiasan rumah di IKEA dan SSF. wahhahahaha~ nak makan meatball yay yayyy! seronokkk nyeee :)) tak sabar hohooo..
okeh la..jumpa di puncak ye. hahaha tata~

Tuesday, 7 February 2012

pengesahan jawatan ~

assalamualaikum..
akhirnyaaaaaa !! sy dah dapat surat confirmation letter utk jawatan sy. weweweee~even dh lama sepatutnye sy dpt. tapi tak-tahu-sebab-ape lambat sket dapat . takpe lahh.sy tak kisah punn.janji dh confirm . hee. sgt sukaa hati gembira lalalalalala~
jadi lepas ni sy haruss bekerja dgn lebih tekun lagi lah . ohh. maksudnye takboleh berblogging lagi waktu bekerja ke:(.huhuu.. curi curi masa boleh la hee.dann. ada tugas baru yg menanti akan lebih mencabar kewibawaan sy dan menguji keupayaan sy dalam bidang ni...ohhh ohh..kene ulangkaji nih! bukak buku balik study notes lama lama. haihhhh~ lamanye rasa dh tinggalkan dunia belajar ni...hohooo..rindu pulak zaman dulu kala. rasa cepat sgt pulak masa ni lari tinggalkan kita tercicir di jalan. kene cepat cepat kejar die balik nih. tak boleh jadi nih =.='



Jumaat lepas sy dah pegi hantar kain utk buat baju tunang sy tu di Shan-lin tailor di ipoh mali. hoho. auntie yg sgt garang tp last-last tu die senyum jugak.hehehe. tenkiu auntie,buat baju sy cantek cantek tauuu!
Rasa teruja sgt dan tak sabar nak tunggu baju sy siappp. yayy..pastu baru boleh hantar g buat beads and laces di baju tu..pastu baru boleh cari tudung yg match pulakk.. sy dh survey dan sy rasa nti nak pkai tudung sarung ber'awning' je lah.. senang n muka pun terbentuk cantik. tak mau pakai tudung belit belit macam sy suke dulu hahaha. sy mmg suke gaya yg pelik sket. skng rasanye dah smpai masa utk berubah kot.. jadi lebih matured but yet still fashionable . sesuai dgn usia..( alaa..rasa dh tua sgt laa pulak..)hehehe. masih dalam dilema lagi. nak pakai tudung warna ape pulak nanti. dan ohh pening kepala lagi pikirkan pomander ball sy belum siap lg..huhhh..byk nye tak siap lagiiiiii..risau risau risau. harap harap sume nye dapat disiapkan dalam tempoh masa lagi 2 bulan lebih ni je...
hari cuti isnin dan selasa lepas sy tak pegi mana punn...tak balik kg jugak..sbb penat..tp rupenye duk umah lagiiii penat...dann busan sbb duk sensorang..hukhukhukk.....nasib baik ade sorang officemate yang sama nasib tak balik kg jugak so kami pegi la tgk movie...sekali tu kann....movie tu cerita yg hampeh sungguh! tajuk die kan kan kan.. 'HAYWIRE'..ha cmne nk pronouns sbenarnye ek?? sangat tak best ya kawan kawan. sy dari mula sampai akhir cuba untuk memahami ape jalan cerita yang sebenarnye tapiii..sampai habis pun..sy gagal memahami...ishk. makin terasa busan duduk dlm panggung wayang yg tak berapa mmg tak ramai orang
tu..hahahaha. keluar je dari situ. kami ketawa habis habisan. sbb nye tercengang cengang mcm tak percaya je ehh cerita ni dah habis ke? aihhhh=.=' macam macam laaa sy ni kan.

hmmmm, okay lah..tangan dah lenguh mata dah sakit tgk skrin lama lama. semalam badan sy panas(tu pun nak bagitau). serius. badan panas dalam yg terasa sungguh tak selesa. maybe sbb cuaca sekarang yg tak menentu kot. kejap panass terik..pastu hujan lebat..hmm.. okay. dah la. tataa~

Wednesday, 1 February 2012

esok jumaat dah ?!

assalamualaikum

"Demi masa! Sesungguhnya manusia berada dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka yang berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran" Surah al-Asr'
whoaaaaa~ tgk tajuk tu . esok dh hari jumaat ya kamu kamu sekalian.. iskk.. cepatnye masa berlalu. tanpa disedari dh masuk bulan February dh pun.. huuu.. betapa kita semua kerugian kalau membiarkan masa emas berlalu begitu sahaja tanpa membuat apa apa untuk memperbaiki diri. ok. cukup stakat ni tazkirah kite, hehe~
sekadar memperingati diri sendiri.

esok sy nak pergi tempah baju tunang..memandangkan sy tak berapa biasa lagi dengan ipoh ni..jadi sy tak tau mana tailor atau butik yang bagus dan selesa untuk sy.oleh itu sy minta bantuan officemate yang baru je beberapa bulan berkahwin tahun lepas untuk membawa sy kepada tailor yg menurut beliau amat selesa dan jahitan yg dibuat adalah sgt kemas . berpatutan dengan harga :)) itu penting ya . hee~ sebab sy tak nak laa harga melambung tinggi tapi hasilnya nti tak berapa elok.


oke. mula mula sy nak buat tgn tu cuff (betul ke eja ni?) cm dlm pic atas tu..tapi..bila tgk balik...macam tak sesuai je bila nak sarung cincin nanti n tgn kita ade cuff cmtu. sy nak ala ala tgn n jari jemari tu dicover ayu dgn lengan baju kurung moden tu nanti...huhu.
 skarang ni model model ni sume nye kurus kurus belaka. ofcoz laa cun pakai cmni kan..huhu..sy tak tau potongan ape yg sesuai dgn bentuk badan sy ni.. tgn potongan straight ke atau kembang sket dihujung tu..

kalau ikut contoh ana dahlia..tgn die hujung tu ade lebar sket la .tapi tak nampak sgt kembang nti macam ala ala retro pulak kan. atau macam izreen yang hujung die ngam ngam dgn pergelangan tgn ni.hummm..dilema..

sy beli kain utk buat baju ni di astana moda masa tgh sales haritu..so dptla diskaun :)) hehee. kene la berbelanja dgn bijak kan. Sy beli chiffon pink pastel + satin light pink utk lining baju .sekali dgn chiffon utk veil. kain utk baju 4 meter + 1 1/2 meter utk veil, sekali dgn sepasang kain utk baju adik perempuan n ibu tercinta . Disebabkan kain tu kosong semata, jadi sy kene la tambah seri sikit kain tu dgn beads and laces
kann.. sy decide utk guna khidmat CintaKami
owner of cintakami ni sbnrnye senior sy masa secondary school dlu. so sy pun dh tgk hasil kerja tangan beliau dan sy percaya dgn ke'kreatifan' ex EMGIE ni. hehee.
dan beads and laces yg sy mahu kan adalah yg simple tanpa sarat sgt. tp takde lah simple sgt sgt.. sesuai dgn majlis lah kirenye baju sy tu nanti kan.. dan yg paling pentingnye sy tak malu nak pakai baju tu lepas ni. kire takde lah baju tu terperuk dlm almari je pastu. sekali je pakai.huhuhu~ kan ke membazir tu nanti..kalau lehh..sy nk simpan smp anak sy boleh muat pakai bju sy ni. hee. mesti sedih time tu..dulu sy yg pakai..now anak sy yg sarungkan pulak the dress..
ohh. kalau anda anda berminat utk menempah di cintakami, boleh la email mereka ye. boleh discuss dgn lebih lanjut ttg harga dan contoh design yg anda mahukan. ikut citarasa anda. best kan? huhuu
ok lah. gtg. ade masa kita sembang psl persiapan tunang yg lain pulak ye. tataaa~