Wednesday, 1 February 2012

esok jumaat dah ?!

assalamualaikum

"Demi masa! Sesungguhnya manusia berada dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka yang berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran" Surah al-Asr'
whoaaaaa~ tgk tajuk tu . esok dh hari jumaat ya kamu kamu sekalian.. iskk.. cepatnye masa berlalu. tanpa disedari dh masuk bulan February dh pun.. huuu.. betapa kita semua kerugian kalau membiarkan masa emas berlalu begitu sahaja tanpa membuat apa apa untuk memperbaiki diri. ok. cukup stakat ni tazkirah kite, hehe~
sekadar memperingati diri sendiri.

esok sy nak pergi tempah baju tunang..memandangkan sy tak berapa biasa lagi dengan ipoh ni..jadi sy tak tau mana tailor atau butik yang bagus dan selesa untuk sy.oleh itu sy minta bantuan officemate yang baru je beberapa bulan berkahwin tahun lepas untuk membawa sy kepada tailor yg menurut beliau amat selesa dan jahitan yg dibuat adalah sgt kemas . berpatutan dengan harga :)) itu penting ya . hee~ sebab sy tak nak laa harga melambung tinggi tapi hasilnya nti tak berapa elok.


oke. mula mula sy nak buat tgn tu cuff (betul ke eja ni?) cm dlm pic atas tu..tapi..bila tgk balik...macam tak sesuai je bila nak sarung cincin nanti n tgn kita ade cuff cmtu. sy nak ala ala tgn n jari jemari tu dicover ayu dgn lengan baju kurung moden tu nanti...huhu.
 skarang ni model model ni sume nye kurus kurus belaka. ofcoz laa cun pakai cmni kan..huhu..sy tak tau potongan ape yg sesuai dgn bentuk badan sy ni.. tgn potongan straight ke atau kembang sket dihujung tu..

kalau ikut contoh ana dahlia..tgn die hujung tu ade lebar sket la .tapi tak nampak sgt kembang nti macam ala ala retro pulak kan. atau macam izreen yang hujung die ngam ngam dgn pergelangan tgn ni.hummm..dilema..

sy beli kain utk buat baju ni di astana moda masa tgh sales haritu..so dptla diskaun :)) hehee. kene la berbelanja dgn bijak kan. Sy beli chiffon pink pastel + satin light pink utk lining baju .sekali dgn chiffon utk veil. kain utk baju 4 meter + 1 1/2 meter utk veil, sekali dgn sepasang kain utk baju adik perempuan n ibu tercinta . Disebabkan kain tu kosong semata, jadi sy kene la tambah seri sikit kain tu dgn beads and laces
kann.. sy decide utk guna khidmat CintaKami
owner of cintakami ni sbnrnye senior sy masa secondary school dlu. so sy pun dh tgk hasil kerja tangan beliau dan sy percaya dgn ke'kreatifan' ex EMGIE ni. hehee.
dan beads and laces yg sy mahu kan adalah yg simple tanpa sarat sgt. tp takde lah simple sgt sgt.. sesuai dgn majlis lah kirenye baju sy tu nanti kan.. dan yg paling pentingnye sy tak malu nak pakai baju tu lepas ni. kire takde lah baju tu terperuk dlm almari je pastu. sekali je pakai.huhuhu~ kan ke membazir tu nanti..kalau lehh..sy nk simpan smp anak sy boleh muat pakai bju sy ni. hee. mesti sedih time tu..dulu sy yg pakai..now anak sy yg sarungkan pulak the dress..
ohh. kalau anda anda berminat utk menempah di cintakami, boleh la email mereka ye. boleh discuss dgn lebih lanjut ttg harga dan contoh design yg anda mahukan. ikut citarasa anda. best kan? huhuu
ok lah. gtg. ade masa kita sembang psl persiapan tunang yg lain pulak ye. tataaa~

No comments: