Sunday, 19 February 2012

menghitung hari

assalamualaikum..
hai semuaaa..hee.. sy rasa gembira harini..first time hari isnin pegi keje siap cepat.wohohoho~ selalu tu terhegeh hegeh nk iron baju laa..make up laa..betulkan tudung yg senget senget laa.. tapi hari ni sy awal~ tapii sebab hari hujan..so lambat jugak smp office . hee~ tapi still puctual jugak tau! takde laa lewat smp lebih dari waktu sepatutnya thumb in..
hum..actually entry ni sebab teruja baju sy dh siapp..yayy! tapii blum ade kesempatan nk lg nak pegi hambek. Insyaallah hujung mgu ni sy pegi tailor auntie SHAN-LIN tu amek baju sy.. and ibu n adik sy pulak baruu je pegi tempah baju diorg kt melaka. Diorg tempah kat butik ASTANA MODA..sebab kenapa sy tak tempah skali diorg punya sebab adik sy tu cerewet..huhu~ die taknak itu lahh inilahh.so better die pegi sendiri cari tempat die suke and bagitau design camne die nak.my mom okayy je..hehehe..
humm..pastu sy dapat pulak berita gembira-tak-terkata-terkejut jugakk laa malam sabtu  ritu..hehhehe.. BFF sy punnn bakal menjadi tunang orang jugak..alahaii..lagi laa terkejut sbb mula mula sy yg rancang dulu..dan die laa yg sepatutnya akan buat kek untuk hantaran sy..tapi pastu die dulu yg bakal bertunang..huhu~ tapiii sape die ek? sy tak boleh nak bagitau..biar tuan punya badan sendiri yg umumkan nanti..wee.. ape ape pun..sy dh janji akan tolong die sikit sikit ape yg termampu..dan sy jugak yg bakal jadi mak andam terjun utk die nanti..huhu..alamakk..nebesss nye.. sbb sy tak pernah pulak make up utk org tunang..stakat utk pegi majlis dinner tu pernah laa..



neway sy ade jugak laa asas dalam bidang solekan ni..dulu masa study pernah amek kursus solekan asas..tau laa sikit sikit.. kene study balik ni how to make up kan orang..sbb make up sendiri dan make up orang lain tak sama kan? sy tak tahu basic skin orang tu ape.. oily ke..dry ke..so kene guna foundation yg sesuai dan pilihan material sama ada guna bahan berasaskan mineral ke..liquid ke..sebab hasilnye tak sama utk semua orang. Based on ape yg sy belajar dulu lah.. knowing ppl skin type is the most inportant things before you do anything.. tak kisah laa dlm choosing a right skin care ke atau make up.
Sy suke jugak praktik kan ape yg dlm youtube tu ajar..ade tunjuk tutorial arab make up style laa..byk laa.. kan. korang pun mesti rajin jugak tgk kann.. dan ade jugak di antara kawan kawan blog sy yg sy suke tgk hasil kerja mereka.. sgt cantik make up diorg..pandai blend kan and tak takut utk cuba colour yg agak jarang dan sy tak berani nk cuba pun , cube korang tgk ni fyna here 
cantik kan die make up? sy sukeeeee <3 ..dan lagi satu which is yg bakal make up kan sy nanti ialah my own BFF cik mia jamia kite..
mereka mereka ni amat berbakat juga ye..lagipun dh lama dh dlm dunia berblogging ni..lainlah sy yg baru bertatih ni..
hee~ okay korang korang..nanti sy upload pic tutorial sy make up kan BFF sy okay...tungguuuuuuuu..tata!

No comments: