Wednesday, 22 February 2012

saye sukeee naik public transport !

assalamualaikum..
Well hey every one. pernah naik public transport tak?? ape? tak pernah? hehe..oo..takkan naik bas pun tak pernah..g rombongan cik kiah ke langkawi ke..tak jugak? oo..naik kapal terbang je eaa..bagus baguss.. Hohohoo.. sy selalu naik public transport..sbb nye tak dak lesen kete lagii..wahaha. Sila laa gelak ye kawan kawan. sy dh masuk suku abad tapi lesen pun takde lagi.. err..takut tak amek lesen? pakcik JPJ garang sgt tak? huhu..ok. kalau phobia dgn JPJ orang pgil ape? jojophobia ke? ok dah. merepek *tepuk dahi sendiri*

So,selain dari bas.. sy sukeee jugak naik train.. LRT ke..RAPID ke..ETS ke..MONORAIL ke..sume sy dah penah naik..weehuu~ syok woo naik train sbb  takpayah tempuh jalan jam. unless kalau train tu tetiba delay ke atau tetibe bekalan electric terganggu ke kan..tapi setakat ni okay lagii laa..
Oh ohh.. pernah skali masa sy balik keje dr serdang.. Train dr serdang elok je..tapi..sat bila die benti kat tasik selatan patu sume jadi gelap. bekalan electric terganggu dkat main die kot. so.. alkisah nye sy tunggu kt situ lebih kurang sejam sbelum amek keputusan nak naik bas je..tapi tetibe bekalan jd okay balik n sy pun tak jadi laaa nk naik bas. Masa tu ade jugak dua tiga makcik yg naik train tu jd panik..maybe sbb die tak biasa naik atau sbb keadaan jadi kelam kabut sikit masa tu..tapi pegawai dr stesen tu cepat cepat tenteram kn orang ramai yg mula panik. heee~
Tapi yg tak bestnye bile orang penuh sesakk time balik keje laa..aduhaii..macam macam ragam ade.. pastu dapat pulak mat mat bangla yg tak reti bahasa duk masuk jugak koc wanita. haih. ade skali tu sy sound la bangla tu,selamba je die buat muka sardin. nak kata tak paham bahasa pun tah laa.. gerammm!
So far..takde pulak kejadian yg tak elok berlaku... kalau orang tak ramai mmg heaven laa.. boleh sambil tunggu sampai stesen hentian kite tu baca buku..tak pening kepala sgt..kalau baca dlm bas mmg tak boleh. sbb bergoyang goyang =.='
haaaa. sbnrnye sabtu ni nak ke kl naik train..pastu nak g KK homedeco n Ikea tu sume..so sbb dh lama tak naik..sy kene tgk balik route map supaya nanti tak tercengang cengang.haha. pastu boleh la rancang perjalanan means nk kua umah pukul berapa...sampai agak agak pukul berapa..kan.takde membazir masa.. Sape kata public transport tak bagus..leceh la.. kalau kite tau dgn betul arah dan tempah tujuan kita..dan amek public transport yg betul takde laa susah.kan? Nowadays govmnt pun dah galakkan rakyat utk gunakan public transport esp di kawasan berpenduduk padat mcm kl. lagi jimat minyak,jimat masa,jimat segala galanya la.
A lot of memories masa sy stdy n practical dkat kl dulu, boleh dikatakan hari hari guna public transport ni.. hehe.. pernah jatuh tangga sbb berlari kejar train pun..tangan sampai terseliuh. wohoho..masa tu malu tak payah nk cakap la. sakit tapi buat tak tahu je. smp umah br tgk balik..kaki dh bengkhak..tgn pun..huhuu..sbulan pegi wat theraphy..so clumsy me =.=*
Okay kawan kawan , sy sukaaaa naik public transport. anda pulak bagaimana? sila hantar kan undian anda ke 333888. hahhaa..ok buat lawak tak best. Masing masing ada kelebihan la kan. naik your own tranport pun ade kelebihan n kekurangan sendiri. It depens on situation..kan..hee.. sy cerita ni berdasarkan pengalaman sy sendiri.. yg tak ade mak atau ayah nak bg je kereta. huhu..dah terbiasa naik kenderaan awam je..huhu..insyaallah satu hari nanti bila dh terbukak pintu hati sy utk amek lesen. sy akan bagitau korang sume ek. sy dah LULUS..haha.ohh..lagi satuu..tak payah susah susah berebut parking kereta. haduihhh. pening kepala laaa.. hehe.. skali lagii sy cerita ni utk diri sy..takde kene mengena dgn yg hidup atau mati okayy :))
 haihhhh..panjang dh ni..penat lah ...till then..tataaa~smoga perjalanan sy nanti berjalan dgn lancar dan selamat sampai destinasi..Insyaallah.

2 comments:

PAREZ said...

perak mana ada tren!

ciknurul said...

ade laaaa. ETS.. ko nihh..