Sunday, 4 March 2012

review movie + dating

assalamualaikum..
heloo semua..rindu sy takk...cewahh bajet mcm ramai je followers blog ciput ni kan. hahaha.tak kisah laa.. kalau sudi baca..alhmdulillah..kalau tak punn..alhmdulillah..sy sekadar suka suka dan nak berkongsi dgn kamu kamu semua ttg pengalaman hidup sy..yg tak seberapa ni..kalau tak sehebat novel..maaf lah.. sy bukan heroin..sy bukan nye Izzah..tapi..sy adalah sy..nurul raihan.. okay. cut the crapp!
Balik pada tujuan asal.. tetibe mood ala ala telenovela pulak kann. sbb smlm baru lepas tgk wyg dgn encik bakal cite ' Cinta Kura Kura ' . hahaha tgk tajuk je anda semua boleh rasa kan yg ini adalah cerita cinta muda mudi yg lawak. hohoho. seyesss..sy dgn encik bakal asyik tergelak je..sbb nye lawak sungguh cerita KRU ni yg rasanye bajet sgt ciput..tp guna teknologi maha krujaan diorg tu laa kan. oppss. hehe. okay..
Basically cerita ni mengisahkan tentang si anak dara cantik manis putih lansing ni NANI yg dilakonkan oleh Tizz Zakyah...die ni dah kehilangan ayah masa kecik..pastu die salu laa tulis nota dlm bentuk kapal dan hanyutkan kt tasik ke kolam ni tah..pastu tibe tibe satu hari tu muncul laa seekor kura kura, dan nani pun bela lah kura kura ni..pastu jiran sbelah umah die ni pulak adalah seorang  mamat ni dan mak die. nama mamat tu err. apetah seyes lupe. haha. tapi budak ni pelakon baru la jugak..
 So korang dah boleh agak laa kan plot cerita seterusnya.. diorg ni suka sama suka but the problem is kura kura yg boleh bercakap ni by Zizan tak suka mamat ni.. maka terjadilah konflik antara mereka..  yg kelakar nye kura kura a.k.a zizan ni nye lawak..huhu..buat orang pecah perut jugak la..so nak tau kesudahan cerita cinta mereka ni.. ape lagi.. tgk la sendiri. hehhee~ seyes genius KRU ni lah kan.. sbb diorg senang je nk buat movie..tak payah guna lagu orang lain.. props sume.. diorg punye..hehehe. orang kata serampang dua mata lah. sambil layan cerita promosi lagu diorg jugak..atau lagu terbitan diorg.
Hahaha.. sebenarnye kecewa sbb tak dpat tgk cite adnan sempit..sbb lambat sgt waktu tayangan nye..haihh.. tapi ape ape pun enjoy jugak laa.. dpt habiskan masa dgn yang tersayang..even tak la lama sgt..but its all about quality..not quantity am i right? hehe.. ada satu lagi cerita yg sy nanti nanti kan. mcm best jugak.. MIRROR MIRROR. haha. enchanted movie la. snow white and the 7 dwarf. tapi ubah sket kot kali ni.. so. tak sabar nak pegi  tgk hujung bulan ni yayyy!


okay lah..so limited time so much things need to say.. ahahhaa. sy nak update DIY pomander ball ni.. tapi masih tidak berkesempatan lagi. minggu ni sangat sangat bz ya kawan kawan. ni pun curi curi waktu lunch hour nak update. ehehe. macam ramai je yg nak baca kan kan. nanti bila ada masa terluang sgtttttt byk sy update entry utk buat sendri pomander ball korang. heheheyy.. okay laa. abis dah..tataa~

No comments: