Friday, 10 February 2012

broga hill on the track !

hellosemua.. opps..assalamualaikum..
okeh ni entry sebab teruja sgt nak pegi hiking lagi skali di broga hill dgn sister sister kesayangan . horeehhhh~
my sisters insist utk kami pegi skali lagi broga before sy bertunang ni..so..we all planning nak naik hujung bulan ni.. after that boleh berjimba jimba di kay-el cari barang-barang hantaran n tunang coz my sister nak bertunang jugak nanti.. hehee..sy terlangkah bendul lah.. actually die bukan kakak sy but we are like makcik dan anak saudara but umur lebih kurang sebaya so just rasa mcm adik bradik perempuan lah gitu. heee. korang penah naik tak broga hill? best okehh.
So far la, sy dh jarang buat aktiviti outdoor semenjak berkerjaya nih..bkn malas tp nk cari masa yg sesuai agak payah..tambah pulak dh duk berjauhan dr diorg sume..dulu masa study kat shah alam n praktikal di serdang senang je laaa nk jumpa kan.. now even nk ke ipoh naik fast train ETS tu just ambil masa 2jam lebih je..tapi sgtlaaaa penat...nk travel..byk kali..huhu..
Dulu pnah hiking di Gua Kelam..best jugak...alaaa tempat yg dalam pengambaran cte "Jangan Pandang Belakang Congkak" tu..yg part diorg nyanyi nyanyi tu..heheee..tempat tu sgt sejuk hokehh bile mlm...gileee mengigil kaki tangan kepala( err? ) sy..hehee... batu batuan di gunung tu agak tajam n curam gak laa~  kasut sy agak tak sesuai utk hiking di tempat keadaan macam tu..hampir hampir terkoyak jugak laa tapak.
heeeee..okay lah.. kalau korang tak pernah lagi jejak kaki ke broga hill tu..jom la kite beriadah sama sama ye.. sambil tu boleh keluarkan peluh...kan kan kann.. tempat tu kat area semenyih. kawasan ladang kelapa sawit sebenar nye.. atas tu laa ade bukit yang sungguh indah tenang permai tempat lapang yg ada lalang ..di puncak... serius ! cantik..subhanallah..ohh..tempat tu jugak laa ade buaian Syeikh Muzaffar  tau. heh heh heh.. tinggi woooo buai tu ~ sy yg pendek ni terpaksa laa di angkat oleh kakak kakak sy utk naik jugak kt atas buai tu. weehuuu gayat oo..
ohh. kenangan yg sangat best bila dapat beriadah sama sama orang yg kite syg..kan? so guys..ape tunggu lagiiii..jom laaa.. pas hiking tu kami sume akan berwindow shopping barang barang tunang dan deco hiasan rumah di IKEA dan SSF. wahhahahaha~ nak makan meatball yay yayyy! seronokkk nyeee :)) tak sabar hohooo..
okeh la..jumpa di puncak ye. hahaha tata~

No comments: