Wednesday, 22 February 2012

nak makan kekkkkkkk~

assalamualaikum
grrrrr~ nafsu makan berada di tahap paling membimbangkan skali waktu petang petang cmni kan. 'sugar craving' omputeh ckp. wooot wooot.
Haihhh..cemana nihhh proses diet sy  nihh..smlm dh bantai ABC superb ade eskrim cekelet atas dgn sprinkle spirinkle  ditabur.perghh mmg kenyang tak hengat lah. ni mengidam ( errkkk..bukan bukann..sy teringin ) pulak nk mkn kek.. nak rasa rainbow cake je tekak ni..wuwuwuu~ mana mauu cari derr.. kt pekan ipoh ni.. aihh macam macam laa tekak ni.. patu google punye google resepi rainbow cake ni..ade byk version rupenye..ade yg kukus la..ade tak guna butter laa..ade guna whipping cream je utk frosting utk layer die laa.. Last last sy pilih resepi dari SINI utk cuba..die bagi byk pilihan resepi. so terpulang la pada korang nk cuba yg mana satu. Sy nak try jugak la. hehehe ^o^

 sedap jeeee tgk layer die yg kaler kaler cm rainbow tu kan kann =.=*

so utk topping die sy akan ubah sket resepi die ikut cara sy selalu buat bila nak buat tiramisu kek. yeahh..sdapp tau tiramisu sy ( hahaa masuk lif tekan sendiri ) . Masa tu buat utk jamuan hari raya di office nih, each department have to bring some food or dessert or anything laa utk jamuan tu nanti. Habisss licinss giloss sumenye..sy buat 3 bekas  ( besar n sederhana ). sampai kan ade yg cari sy nk mintak lagi..huhhuuu..abis dah. Patu ade la jugak yg order..tp sy bukan nk amek sgt tempahan pun..sbb nye takde masa sgt nk buat..nanti tak dapat puaskan hati customer..tak best la pulak kann.. huhu..ade dua lagi yg in my list nak try buat..which is pavlova and red velvet. Sume nye nampak menarik kan..
Haritu masa my mom's bday dah tempah skali cupcake red velvet tu..tapi rasa die kurang memuaskan laa..cream cheese tak berapa kick. nk try buat sendiri baru puas hati kot.. Patu masa adik sy balik cuti kami ade buat orange cupcake dgn butter frosting. lakuu laa jugak walau hasil tak secantik mana..hehe..adik sepupu yg kebetulan balik waktu tu teruja bila bukak peti ais dan nmpak cupcake comel. die jerit " sapeee punye besday kek niii..shasha nakkk boleh?? ". haha..sebab nye waktu tu sume orang takde dalam umah..sibuk duk kat luar beriadah  menghirup udara petang. So my auntie which is her mom instead answer '' takk boleh makann..itu kak long punya " and then kami sume gelak gelak sebab suke tgk muka si kecik shasha tu muncung sedepa sbb tak dapat. hoho. mak die sendiri buli anak..kami gelak jee.. ( muka tak bersalah ). Then punya lah bertuah budak shasha ni..die makan cream nye je..pastu cupcake tu die tinggal terkontang kanting. makan sikit je..aihhh~ maaflah gmbar ade tapi tak cantik  tak berapa cun sgt gmbrnye...maklumlaa..guna hp je amek..hehee.


haiiyooo..telan air liur je skng ni  tgk pic rainbow cake ni..kalerfull sungguh..huaaaaa~
Oh ohh ohh. Balik kg mgu ni sy akan curi curi masa buat jugak kek ni even banyak lagi kerja lain yg menanti. Hantaran tak siap gubah lagii. bunga tak beli lagii. pomander pun sekerat jalan lagi. tsk tsk tsk..ade sesape suka rela hati nak tolong patik tak?. konon sume nye nk kreatif sendiri nk buat sendiri lah..tapi malasss. cmne tu..aihhh =.='
Naseb baik laaaa ade ibu tercinta yg bertungkus lumus siapkan langsir and cadar katil sume. Thanks mom.. you are the best mummy ever i had in my life..rinduuuu..hahahaa..hati dh terbang pulang jauh melayang ke melaka dh ni sbenarnye..nk keje pun tade mood..rindu my adik adik. rindu masakan nenek..sabar sabar..lagi 2 hari je nak balik..weee~
Ohohhh..ok la.. tak sedar dh pukul berapa dh ni.. keje sume dh siap..takde pape lg nk buat dh..ape lagiii..zzzz..lah..hehe..ok sangat tak baik ye. sila jgn ikut contoh sy pekerja yg tak berapa berdedikasi ni kawan kawan. tipu je..sy tak pernah tido waktu keje tauuu. rehat kan minda tu bese laa.. teheheee.. ok. abis dah entry nak makan kek ni.pasni nak cari sesuatu yg boleh dimakan. hoho. tataaa~

No comments: