Tuesday, 4 September 2012

brown paper bag + candy buffet table ??

assalamualaikum

heyyhoooo kengkawan sume ! hari ni nak share idea untuk goodie bag perkahwinan korang . sangat simple dan yet so in-trend sekarang. rasenye ramai dh guna paperbag ni..dan maybe korang dapat idea roughly on how to-customize it . nak deco camne paperbag korang tu kan. aku suke idea ni. which is good and jimat kan kos jugak.kalau pandai beli dan cari tempat yang jual murah..makin banyak makin murah pastu DIY sendiri memang sangatlahhh menjimatkan! tehehee~



 kredit to tuan punya gambar  




yang ni guna kain satin then buat bentuk bunga camtu . creatif kan?

dan part yang aku suke.....


 # sumber dari blogger jejari runcing

 
ehh.apsal aku suke bende warna shocking pink sejak dua menjak ni ekk...grrr~

so. amacam? dah dapat idea sket tak camne nak deco korang punye brown paper bag yang biase tu jadi luarrrrrbiasa . 




pastu semalam dalam keadaan busy ke sana ke sini sempat gak aku buat sign untuk letak kat candy buffet table ( angan angan tinggi jeeeee aku nih ! ) dan satu lagi untuk guestbook table . guestbook aku dah siap draft. buat kat powerpoint jek.huhuhuu~ tinggal nak pegi print pastu binding pastu deco mana yang patut.









 nah ! aku bagi sekali yang tak edit lagi untuk korang . tinggal letak je huruf kat dalam tu . macam biasa warna pink yer. maap..mata saya berkenan kat warna ni sebab cute


pastu ingat semalam nak DIY banting untuk wedding gak.tapi encik tunang terkejut bila aku cakap aku nk design banting kawen kitorang.awal sangat ek...tehehehee.mood tengah ade ni baik buat je..pastu simpan je la dlm folder tuu..biar jadi pekasam.sampai masa keluar kan pegi print je. kan kan kann.^^,


hummm. aku nak share dengan korang tuto DIY bunga rose dari kain net/chiffon/etc. tapi tunggu aku upload dulu gambar dari hp kesayangan ni yek. sekarang masih tak sempat.nak cepattttttttt! kejap lagi ade praktical class untuk budak phase1 pulak.haihhhhh~letih.


okay. openhouse tak abis abis lagi. jumaat ni je pagi petang malam ade...erkkkkk~ kene pilih salah satu je...cemana nihhhh =.='


dah.tataa~

3 comments:

cik mah said...

cntiklah...cik mah pun ngah tercari2....cik maik tau..tp cik mah edit jd biru plak lah..hehehhe...

ciknurul said...

hehee..sorry la cik mah...bekenan byk warna pink jadinye sume bende warna pink.

cik mah said...

tu la..cik mah berkenan biru..habis semua bnda nk warna biru..hehehe