Wednesday, 5 September 2012

DIY cover cd zikir untuk tetamu

assalamualaikum
aku agak moody hari ni . semalam pun...sakit kepala teramat sangat..penat sume ade..lately kerja agak tekanan..banyak class, banyak research banyak melayan kerenah orang orang yang selfish. ape die ingat die sorang takde masa? die sorang busy ke?? aku pun busy jugak tapi takde lahh pikir diri sendiri je.......haihhhh *=.=



tapiiii..aku menghepi kan diri dengan buat kerja kerja underground macam ni lahh.. DIY project untuk wedding..ngeh ngeh ngeh.. cari idea nk realisasikan perkahwinan impian ^^,
aku dapat idea untuk bagi tetamu masa akad nikah nanti cd zikir yang buat sendiri.yeappp.fully DIY, just beli cd...pastu donlod ( ni kategori pirate ke ek...huhuu )pastu buat die punye case yang ikut tema kita dan citarasa kita . weehuuuuu~ jom tengok tutorial yang aku amek dari blog SINI



mula mula..ape bahan yang korang perlukan ialah :-

1. wrapping paper 
2. reben 
3. gunting
4. pembaris
5. pensel
6. hiasan lain *optional




 pastu gunting ikut template die . template boleh donlod kat SINI





 pastu ikut je macam step by step yg die tunjuk kat gambar ni..senang kan ? 








lastly.......






dah siap..taraaaaaa~ cute kan ?? senang lak tu. aku nak cari tempat jual cd borong banyak yang murah skang ni. any suggestion? jangan segan segan komen kay. 




dah abis.taataaaa




3 comments:

cik mah said...

comelnyer n jimat sngt kot...nk juga lah mcm ni.....best2.....tp kan kat ne nk download zikir2 tu ek???boleh share x?

ciknurul said...

zikir tu sy mtk tlg housemate buatkan. tak tahu laaa die amek katne..huhu.nanti sy try bagitau sumber nye ea. tapi rasenye leh je cari kat 4shared kot

cik mah said...

ooo yeker....okey...klau ade nk juga...xreti nk cari2 lagu2 ni..hehhe....tq ye...