Tuesday, 11 September 2012

colour combo wedding theme

assalamualaikum
aku just nak share colour combo yang aku rasa aku nak untuk jadi tema wedding aku . yeahhh.muktamad.hahahahhaa~

tapi still tak boleh decide nak customade sendiri baju nikah saje ke atau both nikah + sanding .atau pun bertandang sekali. huhuhu. that one will decide later. sebab aku rasa after that baju tu sume leh guna lagi..takpun boleh sewa if the condition is good . kan kan kannn? berpandangan jauh tak aku. 

susah gak nak cari kain dengan warna yang betul betul aku nak..susah..maybe satu kedai jumpa satu je..yang matching nye kene cari kedai lain...

aku suka warna pastel/vintage/masam untuk jadi wedding theme aku. tapi harus ada tone untuk bezakan yang mana satu mak pengantin , yang mana satu adik pengantin dan seumpamanya. kalau sume sama warna tu boria hehehe. tak syok lah kan. pastu pengantin sendiri kene laaa lebih menonjol dari yg lain kan ? harussss lah kan !  

sumber dari google : #kredit to tuan punya gambar


ni contoh warna pastel . but then warna aqua lembut tu sangat cun. match sangat dengan pelamin dan handbouquet tu
yang ni warna warna masam . means warna die light light je sume. kategori warna pastel jugak rasenye. lebih kurang je..kan ?


okeh ni warna combo aku . maybe takde lah guna semua warna kot..but tak kan lari dari guna warna warna ni lah nanti...insyaallah ;))

 from left : pink pucat untuk aku combine dgn next colour sebelah die tu hijau  idk what colour is that actually
untk baju nikah  ( maybe ) atau pun warna hijau aqua.less more laa..


then for the bridesmaid maybe that on the left turqoise mix with black laces . 

my fabric handbouquet pun maybe from this source of colour jugak . coffee + chocolate + peach and some cream lace :))



macam tak sabar je dah nak kawen. hahahaha *gatal


syok jugak berangan ni. hahahaa..ohh..rasanya aku taknak letak hantaran alquran jugak kot. baca dlm entry aku yang INI tentang pernikahan ustaz don & husna tu . penerangan die ade kat situ . bukan meniru bulat bulat....
kami beli jugak alquran sebagai janji sebab aku memang minta encik tunang belikan alquran dan tafsir sebagai bekalan untuk ilmu akhirat nanti...dan aku pulak belikan dia buku AKU TERIMA NIKAHNYA dari Ustaz Hasrizal . insyaallah...bekalan selepas kahwin pun penting jugak kann...bukan persiapan sebelum dan semasa je..


well then . aku belum update entry pasal tuto bunga fabric kan. hehehee...sorry.. tak upload lagi gambar dr hp.malassssss~ 
maapkan lah kemalasan hamba ini.
okeh.dahh.tataaa

2 comments:

cik mah said...

cntik kab gabunga warna2 pastel...nmpk lembut je...cik mah pun ade buku aku terima nikahnya...best baca...bnyak ilmu dikongsi disitu...

ciknurul said...

yupp :)) sy suka pastel. dh beli ke cik mah...bgus bgus persediaan awl