Thursday, 29 November 2012

DIY : vintage polaroid photobooth

assalamualaikum


aku sedang tercari cari tema dan rekabentuk untuk photobooth aku sebenarnye . dan dalam beberapa hari ni rase nye dah dapat ilham . ngeh ngeh ngehhhh~ yang pasti nye aku nak tema english garden @ vintage @ offwhite . 

so i'll come out with the vintage-polaroid-photobooth . weeehuuuu ~ dan semalam lagi dah hunting polaroid camera . punya lah bersemangat hahahaha. ade offer sekarang sebab year end sale kan . so better grab now sebelum terlambat , ehh tapi aku belum beli lagiii pun ... just berangan je dulu laa =.="

ehemmm . so ape ke mende nye vintage polaroid photobooth ni ek ?? okay , jom tengok contoh contoh dari encik google tersayangggg 











so dah pahamm  ? aku nak DIY photobooth tu lebih kurang camtu lahh . ade reben gantung / tali / etc pastu sepit kan polaroid picture dengan sepit kayu . pastu tambah laa backdrop lainn... kain latar belakang ke langsir ke , reben gantung banyak banyak ke . senang dan simple kan kan . tak serabut sangat dan aku rasa boleh guna material yg murah . just have to buy tali yg macam dekat file tu and ikat merentang . pastu sepit je banyak banyak gambar atau alphabet yg sesuai . weeeeeee :))

sekarang yang mahal sikit yang harus di keluar kan bajet adalah polaroid camera je . aku rasa harga polaroid tak de lah mahal sangat . mampu milik lagii ..cuma sekarang yang mahal sikit adelah film die tu je . agakkk mahal laaa. let say semalam aku tanye dalam 1box ade 10 keping je . dan harga utk 1box tu rm25+ cmtu lahh . maybe boleh dapat less if beli banyak i guess .


okayyy what else ? uhmm . aku nak hapdet teaser untuk barang dulang hantaran aku tapi tapi tapiiii belum trasnfer picture dari handphone so later la ye . maybe bila dah siap sikit ke aku hapdet . 
puas hati sebab beli time betul betul sale 50% dekat kedai yang aku selalu beli tu . so bajet memang 50% less then ape yg aku patut spend . penjimatan berganda ganda di situuu . 

rase nye aku patut grab everything now sementara harga memang sedang turun kan kan kannn . tapi tu lah masalahnye , when when whennn la nak pergi hunting lagi =.= "

balik kampung pun sebulan sekali sebab dah takde cuti , in fact sekarang aku sabtu ahad punn kadang kadang kene datang ofis ..duhhhhhhhhh~ banyak sangat conference nye punnn dah nak hujung tahun nii. this sunday aku kene ot sebab Prof. dari australia nak datang , hari isnin ade conference ...fuhhhh , ni pun aku curi curi hapdet . kejap lagi after lunch ade meeting lagiii . arghhhh tensen . tapi dah tanggungjawab kan..hadap je lah . nanti rezeki tak halal pulak buat kerja tak ikhlas ..huhuhu ( peringatan untk diri sendiri )

well said , kejap lagi nak hunting barang barang untuk pre wedd . ehehhh entah jadi ke tak ni . nak buat props sikit . weeeeehuuuuuu~ 
okay dah . ehemmm . till then ya . tataaa







4 comments:

cikCT said...

nk jgk beli polaroid tp tulah tgk hrga film dia lg mhl dr kamera kan :(

ciknurul said...

Cik ct : yuppp itu la mslhnye...agk mhl di situ...so kene limited je la closed fren n fmly yg boleh bgambar hahaha.

orked violet said...

pLg murah Sya penah beLi fiL tu RM20 sekotak (ade 10 film).tu kire plg murah La..xpenah jmpe yg murah Lagik.huhu

ciknurul said...

orked : yeke...huhuuu tu la sini pun die jual rm22.50..agknye paling murah pun die leh bagi rm21.00..