Wednesday, 21 November 2012

of her wedding shoe~

assalamualaikum

ehemm . aku taktahu nak start beli dah ke belum kasut nikah merangkap kasut sanding aku nih . terlalu awal ke . majlis ade lah dalam 3bulan lebih kurang je dari sekarang , tolak itu ini yg banyak belum setel aku takut tak sempat je nak pegi hunting kemudian hari . huhuhuu , pastu boleh ke kasut kawen beli online je ? hahaha gila pemalas aku nak pegi cari . kat zalora kan banyak cantik cantik . banyak jugak yg menepati citarasa aku . tapi macam tak puas kalau beli kasut tak cubasarung-mintaksize-besar-kecik-takjadibelilah kan kan . hehehhe~

aku nak share dengan korang ciri ciri kasut idaman aku . weewiiittt~ setakat ni yg aku rasa cun dolce lah . design die elegant , simple , adorable , yet affordable lagi bagi aku .

 both ni dolce . range dlm rm90-150 . affordable kan ?
boleh tambah sendiri manik atau butang tengah tengah tu . kira DIY jugak lahhh




aku suke peep toe utk kasut nikah / sanding nih sebab die macam polos gitu kaki mu bila pakai . ahakss. sebenarnye alasan nak tutup kaki yg buruk

tak berapa gemar kasut muncung buaya tu . leper pastu belakang terdedah . tak ke rasa jalan macam nk tercabut je kasut tu nanti . uhuuu..kaki aku dah le comel je...





nice kan ? butterfly tu i admired the mostttttttttttttttttttttt ! kalau lah dapat sebijik macam tu *blink blink eyes*

ehhhh. aku berangan cinderella ke kasut putih je ni. hahahaha. agak laa.nak ambil gambar kasut putih bebanyak. gambar atas rumput, gantung kat kipas siling, gambar pegang kasut , wahahahahahahaha
mood : kelautttt =.="


ehemmm . dh lama tak keluar shopping dengan my mum . hehehhh...nak ajak die teman cari kasut nikah lah weekend nih . rinduuuu :))

nak setel vendor untuk pelamin dulu . nextttttttttt


ohh ya ;)
untuk sesiapa yg duduk di ipoh . ade satu kedai kat area gerbang malam , dekat dengan kamdar . sincraft ke ape nama die , warna pink kedai tu . boleh tahan jugak barang kat kedai tu punye harga . i mean ade yg murah dah sesetengah barang tu tempat lain  lagi murah .


           jar bottle macam dlm gambar ni rm22.50 for 30 pcs . so satu about rm0.75 je . murah kan ?
sekarang ni asyik survey kedai barang kawen je . huhuhuhu~


okeh . wish for my dream wedding shoe to become true . weeeeeeeeeee . tata!

9 comments:

Cik Saila said...

biasa la kalau nk kawen,kena la survey kedai kawen je hehe..good luck! :)

ciknurul said...

thankyouuuuu :)hehee

cik mah said...

cik mah pun ngah sibuk cari kasut juga..lebih kuranglah kasut idaman kita...

Zila Zainal said...

fyi, saya beli handbag utk hantaran dec tahun lepas time year end sale. dec tahun ni baru nak naik dulang :P

settle kan je mana yang bule disettlekan awal. sebab time dah dekat2 nanti lagi byk benda nak kena buat. :)

khadijah said...

ala nurul kasut bukan basi pun, kalau dah berkenan teros je bila, dija wedding next week tengah sebok nak cari kasut tuk majlis bertandang pulak..:) dija pun suke la yang butterfly tu, cantik :)

ciknurul said...

cik mah : ehehehe taste kite same je kan..lebihkurang . gudluck utk kamu jugakk

zila : bagusnyeee. selalu perempuan ni lebih teratur bab bab persediaan ni..tau mana nk buat dulu sume kan. tak la sekali harung sume :)

khadijah : waaaaaaaa . suke nye die dh nk naik pelamin. take care b2b. heheee..

salz said...

Dear.. I follow u. Do follow me ya!;)

orked violet said...

nuruL, jar tu cantik La..murah Lak tu..kt mane ade juaL harge best cm2?yg ptg unik! hehehe

Sya nye reception da tempah jar kt akak Lurvering tu =)

ciknurul said...

Orked: kan kann cantek kan. Kalau area ipoh ni tau laa...awk area kl kn...rasenye kt kg baru ade kot...satu kedai tu...tp xsure sgt...