Wednesday, 20 June 2012

hantaran tunang

assalamualaikum
okeh..semalam aku dah update entry tentang hari pertunangan kan . dah bagi korang layan kan gambar- gambar yang ada dalam simpanan aku.. so hari ni nak review pulak tentang hantaran yang telah diberi dari pihak perempuan kepada pihak lelaki , dan dari pihak lelaki kepada pihak perempuan  .  
fyi , semua deco hantaran belah perempuan di buat sendiri oleh aku dan my ibu . bergaduh pung pang pung pang sebab masing masing tak-nak-kalah bab mendeco nihh.hohohohoho~

eheh..tapi hasilnye amat memuaskan hati...sayangggggggg ibu...muahhh!


 dari pihak perempuan kepada pihak lelaki : theme PINK PUTIH

 aku beli pasu kecik kecik warna putih siap ade hiasan reben tu skali kat satu kedai barang hantaran kat melaka raya . murah je satu tu dalam rm2 . beli lima.heheh.letak bunga rampai gitu aje dalam tu..senang!

 kek yang hampirrrrrr terlambat . phewwww~ last minit baru pegi collect. nasib baik dekat aje..adik lelaki aku yang pergi amek. sebab last minit so tak sempat nak snap gambar kek dalam kotak tu..wuwuwuuu. aku tempah kat SINI


mula - mula janji 9 balas 7..tapi last minit banyak pulak yang sampai ke tangan aku diberi oleh makcik-pakcik sedara yang ramai.huhuu..orang dah bagi kann.. letak aje lah . terima kasih ye semua..banyak betulll kek..kalau tahu tak payah susah susah tempah kek. hahahahhaa~

part feveret aku ialah hantaran coklat ferrero rocher tu , bukan sebab coklat..tapi sebab ade bakul basikal yang tak nampak dalam gambar nihh.. comel sangat ! 


kakak sedara sedang mengeluarkan coklat dari bekas untuk di tuang je terus dalam box . senang nak capai agaknye nanti :) 

 ohhh . handphone aku merata rata sebab asyik oncall je dengan encik tunang yang sibuk nak tahu itu ini. huhu. sape suruh tak datang =.='





 dari pihak lelaki kepada pihak perempuan : theme BIRU SILVER


dan aku sangattttt suke dengan hantaran dari pihak lelaki . ade sebakul penuh dengan jem dan madu dan manisan dalam botol kaca dari cameron highland. huhuhu..ohhhh.. ade bahulu ikan jugak ( trademark orang perak kot ) hihihihiii.. bak kata encik tunang..itu ikan dengan anak- anak die berenang pergi rumah sy =.='



 see . nampak tak ikan dan anak -anak die kat tepi kiri tu. weehuuuu~ esoknye nenek aku dh selamat belah belah bahagian ikan besar tu untuk diberi kepada sedara mara yang ade. huhu o.0'


my FMIL give me this sepasang kain songket vietnam warna creme pinkish .huhuhuu..sayanggggg makcik jugak :)


rasa berbaloi jugak kan bersusah sikit untuk menjayakan hari bahagia ni ;)
untuk nikah nanti pun harussss ada hantaran jugak sebab adat negeri melaka memang camtu. tak tahu pulak adat tempat lain kan.. maybe hantaran masa tunang je sume dah bagi..nanti masa nikah cuma cincin dan mas kahwin je..tapi melaka ni camni lah.. 
bak kata pepatah , biar mati anak jangan mati adat . erkkkkk..kejam sungguh pepatah ni. huhuhu~



okay . perut terasa ade okestra pulak..haihhhh..cepat sangat rasa lapar sekarang nihh.. baru je breakfast sandwich tuna dengan milo ais tadii..takkan lapar dahh..cemana lahh nak kurus nih kalau asyik lapar je perut.wuwuwuuuu =.='

hadoihhhh , bila nak pergi survey barang- barang untuk hantaran kawen pulak ni ek.. cuti dah la tinggal sikit je.. nampak gaya nye kene cari dekat ipoh la..huhuhuu.. tak larat nak balik melaka semata-mata nak cari barang.. takpun pegi nilai ke..hehehhee.. lama lagiii..takpe takpe...steady je lagi nihhh.. 

sekarang sedang mencari ilham untuk baju nikah . dah banyak cari contoh-contoh yang ada dekat tenet . tinggal nak tunjukkan pada encik tunang untuk di approve yang mana satu . weehuuuuuu~ haruslah dapat persetujuan beliau kan kan. yang nak pakai nanti beliau dan bakal isteri beliau jugak.
nanti aku update sikit ye ;) 

ughhh~ perut ber'orkestra lagiii. kene cari seuatu untuk dimakan ! tataaaaaaa

2 comments:

BIE said...

yeay! dah boleh komen dah.. hehe.. Cik nurul, masih belum terlambat kita nak wish "Selamat Bertunang" kan?

hehe.. "Selamat bertunang" dan selamat merancang majlis perkahwinan..

Good luck ye.~ u look preety in pink dear!

ciknurul said...

thankyou bie :) awk jugee...selamat merancang majlis perkahwinan . biar sederhana ikut kemampuan tp yang penting istimewa. kannn~