Tuesday, 8 May 2012

suprise bufday celebration + movie marathon

assalamualaikum
hey hey heyy kamu semuaaaa... lama betul sy tak update blog kan..bukan malas tau..sibukk..ehehh~
sorry..anyway..nak share dgn kamu kamu tentang last friday bufday celebration my housemate..budak budak lagi punn..sy je yg dh tuaaa kt umah tu..lain sume bawah umur lagii..kekekeee~ tapi laagi advance dr sy! heheh..
actually bufday si tuan punya badan ni dh lepas..tapi disebabkan mereka ade exam final then tangguh dulu lah..tunggu waktu free baru boleh buat..so petang jumaat tu after office hour sy dan mereka mereka ni planning utk tgk movee cerita terbaru yg ada.....n malam sebelum nye tu dh siap siap preview cerita ape yg tgh in kt wayang.
tgh makan before masuk wayang . errr~ im having the doryfish with cheese. tak sedap sgttt :( 


planning nk tgk dua tiga movee sekaligus.hohoho lepas geram katenye..sy pun orait jeee lah..end up kami tgk dua cerita. The Lady dan Avengers. both cerita yg sangat berlawanan kan. hehee..minat masing masing tp sy layan jee dua dua tu.. anyway, 1st story (The Lady) is based on true story..tentang seorang wanita yg bersemangat kental dalam mempertahankan keadilan demi rakyat negara nya yg tercinta..Aun San Suu Kyi..im currently admire her :) . ade ternanges jugak laaa masa tgk tu..huhu~ sedihh woo.. touching gila dgn semangat  + mentally emotion yg sungguh kuattt.. then next cerita Avengers ( tak-ingat-tajuk-penuh ) pulak tentang re-unite superhero dunia yg famous ( kerr? ) iaitu Hulk ( my encik tunang used to called me hulk sometimes.huuu =.=' ), then Capt.America,Iron man, Thor ( my fav ), ape lagi tahh..lupaa..ohh Black widow.. so diorg semua nihh di panggil semula by SHIELD utk misi mempertahankan bumi dari diserang by the strangers..watak jahat dlm cerita ni ialah Loki ( what a name ? ). so kesudahan cerita nye anda saksikan lah sendiri ye.. tapi cerita ni starting die a bit slow lahh..lambat sgt nk perang perang aksi aksi sume tu muncul huhuhu. Anyway sy bukan peminat tegarr komik marvel..so cerita dia banyak gak yg sy tak tahu asal usul..then abis je cerita tu balik rumah sy tanya my housemate ade ke cerita mereka ni sume. asal usul mereka..then she said ade..so layan la sampai ke pagi..huhuhu..pastu sambung esoknye pulak khatam all the story. hihii..kan bagus kalau sy tgk awal awal dulu before tgk cerita Avengers tu..baru paham semua nyaaa..=.=' aihhhhhhh

ohhh..sangat seronok date with all my housemate. but picture tak sempat nk amek.. takde picture ramai ramai punn.. yg ada cuma picture this bufday girl yg sengihhh lebarr sampai ke telinga sebab tak sangka dapat sebijik kek yg comelll dan sedap! so layan kan

happy 20th birthday shazliana . may all the happiness and success will be yours !

No comments: