Sunday, 27 May 2012

setelah sebulan berlalu~

assalamualaikum
uhmm , actually pagi ni rasa lemau je badan..igt nak amek MC tp laagii malas nk g klinik check :), so gagahkan diri jugak ke ofis utk setelkan keje yg patut.
 last friday balik kampung sbb my lovely grandpa tak sihat..sgt risau risau risau hati tak tenteram so unplanned utk balik kampung last week sebab sepatutnya balik the next next week for KURSUS KAHWIN but then hati rasa tak sedap so balik je lah..even badan penat and keje melambak. 
dan balik pun bagus jugak sbb dapat ke kenduri kawen my BFF's sister..ieka..hehehe..dan disebabkan tak plan nk balik tu lenggang kangkung tak-bawak-baju then recycle je lahh baju bertunang hari tu..huhu..after a MONTH we were officially engaged then semalam sy pakai semula baju ituuuuu. weehuuu~ guest what , baju dah ketatttttt.hohohoho..OMG..haruslah berdiet kembali nih..tak boleh jadi nih..


aihhh..si BFF stat asking ' ehh ran apsal ko makin chubby neh ' 
so then ai pun jawab lahh  ' sebab makan banyakkkkk '..yeahhh..hahhaa..bak kata encik tunang mulut tu tak reti reti nak benti mengunyah...padahal bukan lapar sgt pun..eheheee..so , haruslah memulakan proses berdiet disamping menjimatkan duit..bawak bekal g opis n then malam tak payah makan nasi ( en.tunang ckp nasi je tak boleh..lain lain bolehhhh..hihihiii )


kesimpulannye ape yg boleh di simpul kan berdasarkan cerita di ats ini ialahh.. starting form now..sy nak memulakan proses pengurusan badn kembali...paling sikitttt pun 5kg atleastttt! hahahaha..nmpk cm sikit..tapiii skng susah gile nak turun berat...huhuu.. haruslah berusaha sepenuh hati..dah la gastrik makin teruk :( cehh..alasan je kan tanak diet..kuikuikui..insyaallah..sebelum hari bahagia menjelang..sy akan tampil langsing ~ yeahhhhh!!! mesti smp encik tunang pun tak kenal nanti weh weh wehh.hahhaa berangan je lebih..ok. esok baru stat diet. nk kua lunch nih..hahahaha.. ok lahh tataaa~




gambar pembakar semangat !
kurus gila time ni wehh..50kg jee...now...huhuhuu..malas nk cerita..

No comments: