Sunday, 1 April 2012

darah manis

assalamualaikum..
pagi isnin yg tenang..heheee...dtg ofis dgn semangat yg lain macam ! yeahh.haha..last last last week sangat tak bersemangat atau senang cite takde mood lansung nak buat kerja =.='
alhamdulillah..everything going better now :)) . thanks to those whose support me no matter what.. really appreciate it..bila tiba saat macam ni kan..yg menduga hati budi orang kan..baru boleh nampak true colour seseorang tu...

by the way..tgk tajuk tu..hehee..darah manis ni bukan bermaksud sy menghidap kencing manis okay kamu kamu semua. tidak sama sekaliiiii...darah manis ni ayat orang melayu bagi panggilan bila seseorang tu sedang dalam fasa bertunang ke..nak berkahwin ke..cmtu lahh.. so..mereka selalunya akan dinasihat kan begini,
'elok elok tu..nak kemana mana....awk tu tgh darah manis...'
haaa..lebih kurang cmtu lahh..nasihat yg akan diberi...sy mula mula blurrr jugak..ape kebende nye..darah manis?? oo..rupe nye..bermaksud macam kita perlu lebih berhati hati dgn setiap tindakan kita..perilaku kita..ape saja yg kita buat...sebab nya macam macam boleh terjadi dlm tempoh tu....sebelum majlis tu...
precaution yg perlu kita buat..lebih berganda ganda....heeeee~

sy sedar sy manusia biasa yg mmg tak lepas dari buat kesilapan.. tapi siapa kita untuk hakimi orang dgn kesilapan yg pernah dia lakukan kan?? kamu kamu kamu tak pernah buat silap ke? hehhh. takpe lah ape orang nak kata pun.. yg penting sy bangkit balik dan teruskan hidup.. sy tak lari pun dari kesilapan tu.. i face it...on my own..with all ppl surround me who loves me and trust me . THANK YOU .
entry ni bukan nak sape makan cili die terasa pedas ke atau ape punn. i myself learned alot from it.. big smile and thank to Allah because he gives me one more chances to rebuilt myself and become a better person.
dan untuk awak jugak..may we forever together till jannah...aminn...

2 comments:

mia said...

hehe, hepi for u la yang, jg dri, jg hubungan.
insyaALLAH everythin will b fine tau. -mia-

ciknurul said...

tenkiu sahabat :) u always by my side.thanks alott babe~