Sunday, 1 April 2012

test make up !

assalamualaikum
mgu lepas sy on leave smp selasa untuk balik kg prepare ape yg patut sebelum hari nye nanti. sbb nye sy tak dapat balik balik lagii lepastuuu~
penat bergaduh dgn ibu siapkan hantaran.huhuhu. tapi ape ape pun sy sayangggggggg ibu sy yg susah payah tolong sy gubah hantaran. yayy~ even bercanggah idea haha. dia nak macam tu sy mahu cmni. susah jugak kalau mak anak kreatif sgt nihh kan. hohoho=.='.
tgk jelah hasilnye nanti ye cmne. jgn terkejut kalau korang tgk ehh kenapa yg tu susun mcm tu..yg ni susun mcm ni..ehehh..paham paham je lah. fair and square! sy buat separuh ibu buat separuh.weeehuuuuu~
pastu sempat jugak pegi jalan jalan shopping last minit dgn my mum ke 'kampung jawa'..pekan lama yg dulu nya sebelum ada tesco ke giant ke monster ke. maka bila tiba hari raya ibu ayah pakcik makcik sy akan bawa anak anak mereka berrshopping disini..sangat nostalgia.

kat kampung jawa ni ade satu kedai cendol dan rojak kt tepi sungai melaka yg sangat sinonim dgn rakyat melaka. sy taktahu ape nama kedai tu tapi last pegi masa sy kecik with my arwah ayah and arwah atuk. makan sate dgn rojak dgn cendol.sedapp bangat..
pastu hari tu  pegi lagi skali with my mum tempat dh berubah..kedai tuu beranjak sikit dari tapak asal but still near the sungai melaka. sungai punn dh cantek dahh..kedai punn of coz dh bertambah baik..siap ade surau sebelah tu untuk memudahkan pelancong atau sape sape umat islam yg dtg ke situ nk menunaikan solat :)
sy tak berkesempatan pulak nk solat kt situ sbb awal lagi nak masuk waktu zohor masa tu..yelahh..keluar rumah awal gile pukul 8 setengah. pas hntar angah ke bustand kami terus pegi situ . ( sorry adik we didn't bring u along...ngeh ngeh ngehhh ).. sampai je situ kedai punnn belum bukak lagi hohooo=.='

sementara tunggu tu kami pun breakfast la dulu..pekena mee goreng mamak yg panassss pedasss terangkat beb ! my mum order rojak yg sangattt banyak isi yg sedap dan rangupppp. hehe. (o.0) tp sy punye mee abis di makan my mum masa sy tgh syok bercerita dgn dia..huhuhuu..tu lahh org cakap masa mkn jangan bercakap...aihhhhhh~
pas makan ronda ronda laa window shopping kt situ. boleh tahan jugak harga..if nak survey kain langsir ke cadar tilam pengantin ke baju harian ke bunga bungaan ke bakul hantaran ke.. kt sini mmg cheaper than mana mana tempat lain. sy cuma cari sikit je barang..yg lain dah ada.. sebelum tu dh beli.. puas hati laa jugak dgn barang yg kami dapat beli dan harga nya yg tak la mahal sgt. budget itu sangat penting. lain la kalau ade sponsor dari sape sape ke macam majlis tunang artis tu kannn. baju je dh rm 10+++. hehehee..belum masuk hantaran bagai tu..weee. takpelah.. besederhana lah kamu dalam segala hal. ikut kemampuan..kan kan :)

pastu..petang tu pulak..sesi test make up pulak dgn my BFF cik mia..hehee..rumah dia dgn rumah sy sekangkang monyet je pun. so ptg tu after solat dan dah siap siap masak utk family sy pegi la rumah cik BFF nih..my mum laa kene hantar sbb sy mane reti drive. nak naik motor bolehh tapiiiii berebut dgn adik nk guna motor . mencii! huhuuu.. so terpaksa la ibu sy melayan kerenah anak gadis dia sorang nih..rupa rupanya dia pun ade agenda tersembunyi..lepas je hantar sy..dia nak pergi shopping lagiii kt kedai bunga.
aigooo mummy ape lagii tah dia nak beli...huhuuu..mesti balik nanti sy tgk hantaran tu dh jadi lain..aihhh=.='
dengan hati tak berapa tenang memikirkan ape laaa rupa hantaran sy balik nanti..masuk dlm rumah cik BFF tgk tgk meriah nye rumahhh..semua adik beradik dia adaa termasuk...ehh? macam kenal je. sejak bila cik BFF tambah sorang lagi adik lelaki? hehehe.. pastu sampai sampai je cik BFF ckp
" rann mia tak mandi lagii okehh. tunggu mia mandi dulu tau ! "
errr..hahahaha...sangat comel BFF sy ni.lantak lah mia..nak mandi ke taknak mandi ke....janji make up u cantik.hohoo~

nak tgk hasil kerja tangan cik BFF ? meh klik SINI 




amacam. okay tak geng?? huhuhu..malu laa.mata sepet sangat. dah macam orang jepun pun ada . kene suruh cik BFF besarrrr kan lagi mata sy nih ! yeahhoo. ade ape ape komen dari anda sila la ye:) sy menanti dgn tangan terbuka.

ohhh bdw , nanti cuti cuti malaysia sila la berkunjung ke negeri MELAKA BERSEJARAH  ye kawan kawan. melawat melaka bererti melawat malaysia. wahhh. boleh jadi agent pelancongan sy nih!
ok dah . tataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

No comments: