Sunday, 2 December 2012

berserah...

assalamualaikum

aku tak tahu nak gambar kan bagaimana perasaan aku sekarang ni...nak suka ke nak sedih ke....
entah...
tak-tahu-bagaimana nak menulis pun..tak dapat nak gambarkan dengan kata kata

pasrah
redha
dengan apa yang akan jadi nanti
mungkin ini satu bentuk dugaan atau pun ada hikmah disebalik itu
aku kene terima apa jua keputusan yang dah dibuat

maaflah , entry ni merapu dan merepek. takde gambar pulak tu
kenapa aku cakap macam orang kecewa ? bukan sebab tak jadi kawen , tapi sebab nak kawen 

tapi kene terima banyak kejutan , banyak perkara yang aku tak sangka
payah nak share dekat blog ni , sebab aku tahu ramai yang berkaitan akan baca

entahh..
ini blog aku dan ini medium aku luahkan ape yang terbuku tersirat dalam hati
bukan aku membenci tapi aku dah tepu untuk terima apa apa pun lagi...
biar lah masa tentukan segalanya
apa apa pun aku kene terima hakikat yang "dia" akan jadi salah seorang ahli keluarga nanti jugak . 
apa apa pun akan tetap aku jumpa jugak bila balik raya . silap silap kene masak rendang sama sama kt dapur =.= "


aku pun bukan sempurna bukan baik sangat pun
aku pun manusia biasa jugak , punya perasaan macam macam
kalau kau pernah terluka dengan perbuatan aku , begitu juga aku 
ya , orang senang akan berkata .. sudah lah, memaafkan lebih baik...
yupp. aku dah lama maafkan 
in fact aku dah tak nak ada perasaan pape pun . bukan benci bukan suka
jadi perasaan apa ?
kosong

kosong

kosong

itu yang aku rasa .
maaflah , pada sesiapa yang berkenaan . aku pun ada hati perasaan jugak .



kalau kau rasa aku jelik , maaf lah
kalau kau rasa aku tak sebaik kau , maaflah
aku hanya jadi diri aku
aku bukan manusia pendendam 
tapi sebab dah terlalu banyak aku terkena , hati jadi tepu


pesan aku satu 

stay away from my life
aku tak kacau kau
kau jangan kacau aku 
boleh ?



terima kasih
 

7 comments:

Nursaila Norman said...

jgn pedulikan org..yg penting diri sendiri :) kuatkan semangat,buktikan org lain bkn mslh dlm hidup kita :))

ciknurul said...

saila : yupp... semoga hati ni jd lembut :)) kdg kdg rasa sakit bila terlalu pikir hal org lain....

orked violet said...

erkk..dedicate pade sape ni??

ciknurul said...

orked : heeee dedicate pada seseoranggggg .

orked violet said...

saba dear..dunie ni byk org yg xpaham kite..

p/s : kdg2 Sya pon confused ngn dr Sya sendiri. eh?

m i a said...

sometimes people jadi annoying gile sbb jeles :P so lantak la die nak jadi ape. u just keep being urself dear. bila da kawen, jaga hubungan dengan suami and family suami. biras ke beras ke biaq pi die!

ciknurul said...

mia : syggggg , rinduuuuu ! lama xborak dgn mia...huhuuu... semoga hati ran ni jd lembut utk terima semua ni . thanks dear