Wednesday, 25 January 2012

hand bouquet

assalamualaikum.
ok agak teruja mengupload new entry hari ni sampai dua . hohoho~ sy nk share tentang hand bouquet atau dalam bahasa pasarnye 'bunga pegang pengantin'. Sebenarnye bende ni tak la termasuk dalam must have item yang perlu atau wajib ada dalam sesuatu majlis, tapi lebih kepada penyeri si pengantin perempuan tu lahh..untuk nampak lebih manis dan ayu je~ hehee.. so far, sy pernah DIY hand bouquet ni untuk majlis pernikahan kakak kepada BFF sy. tapi maaf tiada gambar dalam simpanan. huhuu..masa tu tema orange and cream..so sy guna bunga rose warna orange dan mix sket dgn hijau hijau dan bunga putih kecik2. pastu ikat la reben warna orange jugak. siapppp~ sangat cepat buat masa tu sebab orang sebelah dah datang . hahahaha. terlambat siapkan=.='
So..memandangkan tema sy ni pink putih..sy nak guna warna pink+darkpink+lil bit of white. hee..pilihan bunga yang ada pulak..selain roses..dah ramai orang guna kan..sy nak cuba guna carnation . sebab pomander ball sy pun buat bunga carnation. on the process lagi..utk siapkan pomander tu. Tapi...carnation agak sukar utk ditemui...melainkan kita kene tempah awal awal lah kat kedai bunga kan. harga die dah tentu mahal sket . huhuhuu..takpelah.sy cuba survey dulu harga pasaran~








segar nyeeeee bunga ni kan kan. huhu..berangan sambil pegang bunga ni sambil tersenyum depan cameraman. cewahh~humm..bunga tu mesti sedikit kontra dgn warna baju kan..kalau sama je tone colour nye..xberapa menonjol la pulak nanti...
ohh..bunga meja makan pun harus ada ke? alamak.sy tak berapa pasti pulak..kalau nak..boleh jugak kot...penyeri hidangan..tapi ni cuma majlis tunang je..tak payah la kot..hee:))
ok lah . penat dah type ni. tataaa~

No comments: